Партнер рубрики Події

Зелені олені у центрі Тернополя всохли через собак

Зелені олені у центрі Тернополя всохли через собак
Декоративні кущі - топіари у формі оленів, що в сквері Т.Шевченка у Тернополі, висохли. Комунальники у загибелі кущів винять собак. Але обіцяють топіари таки відновити.

Нагадаємо, ці скульптури з дерев у вигляді оленів встановили у нашому місті минулого року. Проте туї, які прикрашають каркаси, довго не прожили. Дерева просто загинули.

- Хвойні у молодому віці дуже вразливі. Якщо собака сходить під деревце, воно загине. Ось так і сталося з цими топіарами, - пояснює заступник начальника управління житлово-комунального господарства міськради Олег Соколовський. – І хоч у Центрі встановлені таблички про те, що вигул собак заборонений, на них не особливо зважають. Часто собаки ходять в туалет просто під тими табличками. 

Встановити ці топіари у Тернополі було ініціативою "Зеленбуду", додає Олег Соколовський. Такі скульптури у вигляді слонів є також на проспекті Бандери. Там топіари добре прижилися, а от оленів у Центрі доведеться переробити. 

- Дерева у скульптурах замінять, але трішки згодом. Адже зараз "Зеленбуд" має дуже багато роботи, - починає займатися клумбами, скошуванням трав, - каже пан Соколовський. 

Він додає, що у планах міського голови прикрасити місто такими топіарами. 
- Я думаю, ми будемо продовжувати таку традицію, але вже наступного року, - каже співрозмовник. – Адже топіарне мистецтво – дороге задоволення. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Eugenia Tsebriy

    якраз сьогодні бачила, як чоловік там вигулював собаку...
  • Анонім

    Це все улюблені БРОДЯЧІ собачки нашої мерії!
  • Анонім

    А чому на таблички часто не зважають ? Хой місяць-два міліція за таке поштрафує - то зважатимуть. Олені !!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up