Партнер рубрики Події

Тютюн та алкоголь зникнуть з білбордів

Тютюн та алкоголь зникнуть з білбордів
Жодної реклами сигарет чи алкогольних напоїв на білбордах, сітілайтах, лайтбоксах, перетяжках і транспорті не залишиться після 1 січня наступного року. Такі закони прийняла Верховна Рада з метою покращити стан здоров'я українців та побороти згадані шкідливі явища у суспільстві

Також з першого дня першого місяця наступного року не можна буде рекламувати тютюну та спиртного на перших і останніх сторінках газет чи журналів. А в ефірі радіо й телебачення для цих видів товарів виділять спеціальний час.

Влада вирішила не забороняти рекламу цих товарів одразу, бо багато компаній уклали довгострокові контракти і їх розірвання могло би принести бізнесу значних збитків, — розповідає начальник КП “Адміністративно-технічна інспекція” Віктор Шумада. — Таким чином бізнесу пішли назустріч.

Наразі ж, за словами комунальника, частка тютюну та алкоголю у загальних обсягах зовнішньої реклами Тернополя становить приблизно 30%. Але обмеження, що їх застосують з нового року, не повинні спричинити простоювання щитів та сітілайтів незаповненими, говорить він.

Відео дня
l>
  • Зараз у місті попит перевищує пропозицію, — пояснює пан Шумада. — І це пов’язане в основному із масштабними рекламними кампаніями декількох замовників.

  • Основними замовниками зовнішньої реклами у нашому місті є МТС, “Подоляни”, “Епіцентр_К” та “АРС Кераміка”, каже посадовець.

    Не вважають, що через заборону зовнішньої реклами вказаних товарів виникне “рекламний голод” і власники білбордів, сітілайтів та інших засобів.

    • Думаю, що пропозиція не перевищить попит, адже вже тепер є багато “нейтральних” товарів та послуг, які шукають місця на ринку, — каже директор ТОВ “Маркетингові технології ПБС” Михайло Тимошик.

    До речі, обмеження у рекламі не стосуватимуться шампанського українського виробництва, колекційних вин та вин, котрі представляють культурну цінність. Останні — це вина, що їх виготовили у давніх виноробних районах і їх оцінюють не тільки за якістю, а походженням.

     

    Коментар

    Владислав Газолишин, психоаналітик:

    • Одразу ж зазначу, що у Європі реклама тютюну та алкоголю взагалі винесена за межі міст. Безумовно, що вона впливає на людей із легковразливою психікою: молодь, дітей, підлітків. Вони чутливі до всього яскравого і швидше, ніж дорослі, потрапляють у залежність від поганих звичок. Реклама спиртного і тютюну не потрібна. Звісно, що її обмеження не спричинять зникнення споживачів згаданих продуктів, але тих, хто тільки розпочинає споживати алкоголь чи палити, поменшає.

    Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

    Коментарі (2)
    • Anonymous

      Дочекались!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Anonymous reply Anonymous

      Рано тішишся.Вже не один раз піарились,видумували всяку фігню,на кшалт коли було фото пляшки і надпис -"Пийте люди добрі горівку GNOIVKA і буде вам щастя" -це рахувалось алкогольною рекламою,а коли на весь бігборд просто надпис "GNOIVKA-будь кращим" то це вже не алкогольна реклама.
    Найчастіше Найчастіше
    Новини за сьогодні
    Новини Тернополя за сьогодні
    22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
    Дивитись ще keyboard_arrow_right
    Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
    keyboard_arrow_up