Партнер рубрики Події

У Кременці під час пожежі загинула людина

У Кременці під час пожежі загинула людина

1 березня близько 3:00 Кременецьким рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку на вул. Піддівича.

Під час гасіння пожежі було виявлено обгорілий труп власника житлової будівлі. За попередньою версією, причиною загоряння міг слугувати недопалок, що був залишений господарем будинку, повідомляє Управління ДСНС Тернопільської області.

- З початку 2019 року на території Кременецького району це друга загибель людей на пожежах, а на території держави – !!! тільки вдуматися !!! 453 людини, - розповідають кременецькі рятувальники. - Основною причиною загибелі людей на пожежах стає їхня сама необережність. Найчастіше людина засинає із сигаретою, будучи в нетверезому стані. А буває й так, що курцеві просто не хочеться виходити на холод - заліз під ковдру, закурив, розслабився, заснув... З року в рік кількість загиблих під час куріння “лідирує” порівняно з іншими випадками загибелі від вогню - у середньому це 60 - 70 відсотків випадків! У зоні особливого ризику, як завжди, безхатченки, самотні люди, пристарілі й ті, хто зловживає спиртним.


Тож, зважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Кременецький РВ Управління ДСНС України в Тернопільській області вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. 

Відео дня

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:
- слідкуйте за станом та справністю електромережі;
- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
- не паліть у ліжку;
- не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
- при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі.

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up