Партнер рубрики Події

Як у Тернополі відзначатимуть День Збройних сил України

Як у Тернополі відзначатимуть День Збройних сил України

Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Збройних сил України у Тернополі відбудуться у п’ятницю, 6 грудня. 

В Україні традиційно відзначають два свята, пов'язаних із захисниками батьківщини. День ЗСУ не є вихідним, повідомляє видання Кореспондент. Щорічно в Україні відзначають два свята, присвячених захисникам країни - День Збройних сил України і День захисника України. Перше з них відзначається 6 грудня і є державним святом. Але на відміну від Дня захисника, не підкріплюється додатковим вихідним днем ​​у робочому календарі.

У 2019 День ЗСУ святкуватимуть в п'ятницю. На свято прийнято вітати всіх, хто пов'язаний з українською армією.

Що буде цього дня у Тернополі

Організаційні питання щодо їхнього проведення вирішили під час засідання оргкомітету, повідомляє прес-служба обласної обладміністрації.

Відео дня

З нагоди свята, 6 грудня о 10.00 год. біля стели загиблим воїнам у парку ім. Т.Шевченка (вул. Грушевського) священники відправлять панахиду за полеглими воїнами України, учасниками АТО/ООС. Представники влади і громадськості покладуть квіти до підніжжя пам'ятника. 

У Тернопільській обласній філармонії відбудеться  урочиста академія та збори за участю військових, учасників АТО, ветеранів, волонтерів та громадськості. Початок заходу – о 11.00 год.

Історія Дня Збройних сил України

Свято з'явилося в календарі українців після розпаду Радянського Союзу, повідомляє видання "Кореспондент". Незабаром після здобуття Україною незалежності було прийнято закон "Про Збройні сили України". Це сталося саме 6 грудня 1991 році.

Уже через два роки - серед державних свят. Цей день присвячений всім видам військ у складі Збройних сил України. Зараз в них входять Сухопутні війська, Повітряні та Військово-морські сили, а також Десантно-штурмові війська і Сили спеціальних операцій.

Свято не тільки тим військовослужбовцям, які зараз виконують свої обов'язки, а й тим, хто виконував їх раніше.

У День Збройних сил України також прийнято вшановувати загиблих солдатів. Багато покладають квіти до могили Невідомого солдата. У сучасних реаліях України увагу також буде залучено до учасників АТО/ООС.

Нагадаємо, 27 листопада у Тернополі військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади вийшли на марш "Хода мужності".

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володя Україна !!!

    Вітаю бажаю міць ного здоров`я та перемоги !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up