Готуємо мексиканське тако з соусом чилі

Готуємо мексиканське тако з соусом чилі

1. 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. 2. Хабанеро — це один із найгостріших перців, тож кафе так називається невипадково: тут готують страви мексиканської кухні. 3.  У кафе можна скуштувати найвідоміші мексиканські страви: кесадилью, тако, буріто, салат з овочами-гриль. 4. — Тільки у нас можна замовити канадську страву путин, — каже кухар. — У Тернополі її не скуштуєте більше ніде. 5. До усіх страв у Habanerо можна обрати один із чотирьох соусів. Два з них — гострі, два інші — ні. Гострі — на основі томату, негострі — кисло-солодкий і часниковий. 

Апетитні „човники” з кукурудзяної тортильї з ситною овочево-м’ясною начинкою під гострим соусом — хіт продажів у кафе Habanero, що на вул. Сагайдачного.

Previous Next

— Хабанеро — це один із найгостріших перців, — розповідає кухар Юрій Янчинський. — Свою назву перець отримав від столиці Куби Гавана (Habana). У деяких країнах Карибського басейну, незважаючи на його сильну пекучість, хабанеро маринують, фарширують та використовують у повсякденному меню. Тож кафе так називається невипадково: ми готуємо страви мексиканської кухні. А вони здебільшого гострі.
За словами Юрія, у кафе можна скуштувати найвідоміші мексиканські страви: кесадилью, тако, буріто, салат з овочами-гриль, а також канадський смаколик зі  смаженої картоплі фрі, тертого сиру та соусу. 
— До нас приходять ті, хто полюбляє гостренькі страви, або ті, хто хоче скуштувати щось незвичне, — каже кухар. — Загалом тут багато молоді, часто заходять іноземці.
У кафе готують три різновиди кесадильї: з куркою, класичну (з фаршем) і сирну.
— Кесадилья — це складена кукурудзяна або пшенична тортилья з начинкою з розплавленого сиру, — зазначає Юрій. — За походженням ця назва іспанська і буквально означає «сирна тортилья». Але часто у паляничку кладуть інші продукти, щоб урізноманітнити страву. Ми готуємо кесадилью так: на тортилью викладаємо сире яйце, сальсу, твердий сир, куряче м’ясо або фарш. Усе загортаємо і запікаємо на грилі. Таке смачне, що пальчики оближете!


Буріто у закладі можна обрати, залежно від гастрономічних вподобань, м’ясне або вегетаріанське. А от тако — лише один рецепт, зате який! Соковита начинка, що складається з м’ясного фаршу та різних овочів, нікого не залишить байдужим. 
— Тільки у нас можна замовити канадську страву путин, — додає співрозмовник. — У Тернополі її не скуштуєте більше ніде. Це смажена картопля фрі під тертим сиром і дуже смачним соусом. Путин подають у більшості канадських кафе та ресторанів швидкого харчування.
До усіх страв у Habanerо можна обрати один із чотирьох соусів. Два з них — гострі, два інші — ні. Гострі — на основі томату, негострі — кисло-солодкий і часниковий. 
— Ті, що приготовлені на основі томату, називаються „сальса”, — пояснює Юрій. — Це мексиканський соус зі стиглих варених томатів, паприки, цибулі і часнику. Окрім того, це ще й різновид холодної страви з пікантним смаком.
Дуже популярним у кафе є салат з овочами-гриль, стверджує співрозмовник. Салат готують із болгарського перцю, грибів, цибулі, помідора, кукурудзи, твердого сиру, салатного листя і кисло-солодкого соусу. 
— Цей соус надає салату незвичного смаку, — каже він. — Тому його дуже часто замовляють. 
Поки розмовляли, Юрій розповів, що тортилья для тако має бути хрусткою, але водночас еластичною, бо інакше не зігнеться „човником”. Тоді її треба буде ще нагрівати. Помідор, який входить до начинки, не кладуть сирим, а готують з нього сальсу. Квасоля теж має пройти певну термічну обробку: до уже звареної додають томатний соус і усе разом підігрівають
Коли мені запропонували скуштувати тако, я радо погодилась. І не пожалкувала, бо страва справді дуже смачна. Забула тільки про одне: перець чилі, хоч і не дотягує за гостротою до хабанеро, все ж таки досить пекучий. 
До речі, вага страви — 270 г, ціна — 46 грн. 

Відео дня

Скільки чого треба:
2 кукурудзяні тортильї вагою по 30 г (паляниці), 30 мл соусу чилі, 40 г твердого сиру, 40 г червоної квасолі у соусі, 40 г свинячого фаршу, 20 г кукурудзи, 20 г помідора, 30 мл сметани. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up