Готуємо свинячі медальйони

Готуємо свинячі медальйони
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах і ресторанах Тернополя

Соковите запечене м’ясо із міксом салатів та помідорами чері, до якого подають картопляне пюре із зеленою цибулькою та шафраном, — те, що треба для ситного і смачного обіду. Такий смаколик готують у ресторані "Панорама", що на вул. Замковій.

Previous Next

— У нашому меню є чимало страв із м’яса, — розповідає шеф-кухар Папа Лоці. — Наприклад, „Куряче філе під соусом шафран” чи „Свинячий стейк з грильованим перцем”. Або „Куряче стегно, фаршироване грибами” чи „Англійський салат” — з яловичини. 
М'ясо у процесі приготування медальйонів проходить теплову обробку двічі. Перший раз — коли його смажать, другий — при запіканні. 
— М’ясо, запечене в духовці, — напевно, найзручніший спосіб приготування, — каже шеф-кухар. — По-перше, це економія часу і сил, адже не потрібно стояти над плитою і стежити, щоб страва не підгоріла. По-друге, при запіканні в м'ясі краще зберігаються корисні речовини і воно виходить набагато смачнішим, соковитішим і м'яким.
Для запікання, за словами співрозмовника, найкраще використовувати вирізку. М'ясо потрібно звільнити від сухожиль, добре помити і обсушити. 
— М'ясо для запікання має бути свіжим, охолодженим, — пояснює Папа Лоці. — Чому не підходить заморожене? Бо вода при замерзанні розширюється, а це означає, що при глибокому заморожуванні у м'ясі рвуться волокна і воно вже не буде смачним. Коли м’ясо розморожується, витікає сік — воно стає сухим і жорстким. 
Перед приготуванням шматок свинячої вирізки Папа Лоці витримує у спеціальному маринаді. Його склад — секрет. Підготовлене м’ясо шеф-кухар викладає на гриль і на сильному вогні швидко обсмажує з усіх боків. 
— Якщо вирізку смажити на сильному вогні, з неї не витече сік і вона не стягнеться, тобто не стане сухою і твердою, — пояснює чоловік. 
Минає кілька хвилин, і кухар перекладає свинину на деко. Поставивши форму для запікання у параконвектомат, Папа Лоці береться готувати картопляне пюре. Додавши до вареної картоплі шафран і дрібно посічену зелену цибульку, великою ложкою викладає картопляні кульки на тарілку. 
Нарешті настав час виймати свинину з пічки. Та шеф-кухар не поспішає відразу нарізати м’ясо порційними шматками.
— Готовому м’ясу треба дати відпочити, — каже він. — Бо якщо його розрізати відразу після запікання, може бути твердуватим. Адже весь сік при запіканні збирається в центрі. А коли свинина полежить хвилину-дві, сік розтечеться по рівномірно по усьому шматку.
За кілька хвилин Папа Лоці викладає медальйони на тарілку до пюре. А я мимоволі милуюся побаченим. Поєднання темно-коричневого соусу, жовтої картоплі, червоних помідорів і зеленого салату — просто неймовірне. Смаколик відразу хочеться з’їсти.
До речі, вартість страви — 55 грн, вага — 210 г.


Скільки чого треба:
200 г свинячої вирізки, 100 г картоплі, 20 г міксу салатів, 50 г помідорів чері, спеції, суміш перців.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    "20 хвилин", де ви берете таких безграмотних журналістів?? Це що для свиней?? Хоч би в Гоогля запитали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up