Яка їжа допоможе в амурних справах

Яка їжа допоможе в амурних справах

Яке харчування потрібне для чоловіків та жінок; як спланувати «жіночий» раціон в певні дні місяця; від чого відмовитись жінкам в «критичні дні» і багато іншого радить відома дієтолог Оксана Скиталінська

Виявляється, щоб був гарний настрій, ви були повні сил і оптимізму, було сексуальне бажання, енергії вистачало не лише на роботу, але і на кохання, на іншу фізичну активність, важливо знати, що і коли з’їсти, зазначає відома лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

 

Жінкам – кокос, чоловікам - устриці

  • Якщо в чоловіків все більш менш ясно з гормонами, то самопочуття і настрій жінки дуже залежні від днів місячного циклу, - наголошує Оксана Скиталінська. – Наше життя - як американські гірки. Залежно від того, який саме день циклу, залежить наш настрій, наш вигляд, ставлення до фізичної активності, тому певні дні циклу потребують певної їжі. Це важливо знати не тільки жінкам, а й чоловікам, щоб розуміти стан своєї партнерки.

Цих фаз місячного циклу є кілька, вони мають певні характеристики і вимоги щодо харчування, пояснює лікар. Перша фаза – фолікулярна, утворюється фолікул, який може стати заплідненим. Триває ця фаза 7-10 днів. Для неї характерний підйом, емоційний сплеск, гарний настрій, багато сил, енергії, великі плани, є гарне почуття гумору.

Відео дня

- У цей період треба їсти продукти з природним вмістом фіто естрогенів, - радить дієтолог. - Всі жінки різні, і в різний вік мають різну кількість гормонів. І з віком кількість гормонів зменшується. Щоб цей рівень тримати на певному рівні, потрібні фітоестрогени, наприклад, з кокосу. Кокос містить подібні за складом фітоестрогени, які потрібні жінці. Коли не вистачає власних естрогенів, їжте четвертину кокоса щодня. Фітоестрогени заміщують відсутні в організму естрогени і тоді не буде перепадів настрою, ні змін фізичної активності, буде гарне самопочуття і т д.

Другий продукт – це морква. Цей овоч треба їсти щодня, хоча б по столовій ложці. Третій продукт – це насіння льону. Його не треба багато, достатньо замочити одну чайну ложку. І наостанок - авокадо. А ще в цій фазі потрібні продукти, багаті на вітамін В і залізо.

Тренування в цій фазі є найбільш ефективними.

- Є реальний підйом сил – нам хочеться танцювати, ми можемо робити дуже багато, - зазначає лікар. - В цей золотий період ми будемо худнути. В цей період ми королеви – ми можемо займатися хоч щодня.

 

Коли шматочок піци не зашкодить

Другий період – фаза овуляції. Триває всього 3-4 дні.

  • У цей час жінка просто богиня – у неї гарний настрій, їй радісно, тому що природа задумала, щоб сталося запліднення. І ми шукаємо для цього усі можливості. Це час соціуму, - пояснює дієтолог. - В цей час не варто боятися складних вуглеводів: каші, особливо вівсяна, гречка, паста, навіть шматочок піци можна – ви не поправитеся. І омега-3жирні кислоти, різні горіхи, всі овочі – капуста, шпинат. Але в цей період треба обмежити каву – не більше чашки на день. Стимулятори не потрібні.

Тренування більше силові, якщо такого немає, знайти свого тренера і почати розробляти новий комплекс.

Коли ця фаза закінчилася – залежно від того як саме – настала овуляція чи ні – такий стан буде і в жінки. Якщо вагітність не настала – організм не в дуже хорошому настрої. Рівень усіх гормонів падає.

- Настрій не дуже, ми набрякаємо, набираємо вагу, росте живіт, жінка буквально гарчить і кидається на кожного, - продовжує дієтолог. - Для жінки – це час, щоб побалувати себе – піти на масаж, різноманітні косметичні процедури. Не хочете в спортзал – робіть просто вправи на розтяжку, просто ходіть. Ніяких марафонів, просто ходимо.

Третя фаза триває 10-14 днів.

  • У цей час не треба їсти багато солі, їжу не досолюємо, бо сіль утримує рідину в організмі. Далі їмо продукти, багаті на магній – горіхи, гречка, відвар вівсяних пластівців, вівса, висівок. Бо магній заспокоює, жінка стає умиротвореною, почувається краще. Можна приймати біодобавки з магнієм. Вуглеводи в цей період не вживаємо – потрібно більше білка. Яйця, м'ясо, риба, морепродукти і овочі, і менше солі. Кофеїн обмежуємо – не більше чашки на день.

Наступна фаза – менструальний цикл – 3-7 днів. Жінка не дуже добре почувається, все болить.

- Ми їмо білок і продукти, багаті на залізо. М'ясо, яйця, червоне м'ясо, біле м'ясо, рибу, бо крововтрати треба поповнити запасами заліза, - радить дієтолог. - Також потрібно поєднувати з вітаміном С – червоний перець, капуста, різні ягоди. Тренуватися треба, навіть в цей час, коли є біль, просто ходимо, робимо вправи на розтяжку, статичні вправи, ту саму планку.

 

Аналоги гормонів є в продуктах

Коли жінкам уже за 40-60 років, коли рівень естрогену падає – звертаємо увагу на продукти, багаті на фітоестрогени.

 – Допоможуть соя, якісний протеїновий коктейль, кокос, морква, насіння льону – це дуже жіночі наші продукти, - розповідає лікар. - Якщо їх вживати щодня, і доповнювати омега-3 жирними кислотами – то буде краще працювати організм, ми не будемо виснажуватися, і відповідно і процеси старіння будуть сповільнені. Ми більше днів будемо в гарному настрої.  Будемо гарно виглядати. А коли ми гарно виглядаємо, підвищується самооцінка і нам хочеться активності.

Важливе значення для нашого самопочуття має здоров’я кишечника, а саме тої мікробіоти, яка живе в кишечнику.

- У нашому кишечнику є певна мікрофлора, яка виробляє надзвичайно цінні речовини – коротколанцюгові жирні кислоти, - пояснює дієтолог. - Ці речовини захищають наш мозок – це дуже хороша інвестиція в майбутнє – це захист жінок від нервових розладів, нейродегенератівних захворювань, аутоімунних захворювань, хвороб щитовидки. Тому для нас важливо мати здорову мікрофлору. Тоді буде хороша пам’ять, настрій, набагато менший ризик розвитку нейродегенеративних захворювань.

 

Для чоловіків - фосфор і цинк

  • Для чоловіків теж важливі певні компоненти в їжі, які сприяють синтезу статевих гормонів, в першу чергу такий мінерал як фосфор. Він дуже важливий – потрібно їсти рибу, морепродукти, яйця: курячі, перепелині, які можна вживати сирими.

Далі - цинк – половина цинку в чоловічому організму сконцентрована в чоловічих залозах, які продукують сперму. Якщо буде дефіцит цинку – можуть бути розлади статевої сфери, зазнача дієтолог.

- Ми звикли, що цинк – це устриці, але хто в нас щодня їсть устриці. Беріть змінники – морепродукти, насіння гарбуза,  – для чоловіків бажано щодня жменя або столова ложка насіння гарбуза – додаєте в кашу, подрібнюєте, можете зробити морозиво. Взяли банан, збили яйця, додали трошки меду і насіння гарбуза. Настрій, погляди на життя, на ситуацію – будуть на висоті. На бійтеся чоловіків годувати м’ясом, але не сприймайте все буквально, бо це важка їжа. І однозначно не смаженим, не з гриля, і не сосисками.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up