Дограються!..

 

Як твердять циніки, пояснити можна все на світі. А отже й драконівське підвищення комунальних тарифів у виконанні породженого «єромайдном» правлячого режиму. І пояснюють. Наприклад, ось так:


«Досі ми платили за заниженими тарифами, бо попереднє керівництво країни "загравало" з населенням, намагаючись за будь-яку ціну утриматися при владі. Сьогодні необхідно довести тарифи до економічно-обґрунтованого рівня, інакше завтра будуть постійні та затяжні перебої з теплом та електроенергією, а післязавтра населені пункти будуть відключені від електро- та теплопостачання».


Уявляю собі обурення тих, хто прочитає цю маячню вперше. Бо сам вмить скипів і сів писати текст для блогу. Воістину, вершина цинізму! Яких тільки експериментів не перетерпів багатостраждальний український народ за останні чверть століття. Не раз підвищували і тарифи. Пригадую, що в таких випадках ми, комуністи, неодмінно заявляли, що влада завдала удару по найбільш соціально-незахищених верствах населення. А тут інакше! Під прес, що вичавлює останні копійки, потрапило відсотків 90 населення України. Втім, може й більше. Жебраками станемо майже всі. І це у них називається доведенням тарифів до економічно-обґрунтованого рівня!


Виникає непереборне бажання – знайти того, хто придумує такі пояснення і запитати, за що він так ненавидить Україну й українців, за яким правом дозволяє собі знущатися над людьми? Першоджерело наразі встановити не вдалося. Але судячи з того, що такі формулювання практично слово в слово лунають у виступах чиновників й навіть тиражуються на квитанціях про оплату, мають вони цілком офіційне походження. Не інакше, як вигадали усе це в пропагандистському цеху нинішньої влади. Недолуга влада, от і пропагандисти недолугі!


«А куди подітися?» – можуть запитати безнадійні щодо прозріння апологети «євромайдану». Навіть відповідати не хочеться. Це вже зробив півтора роки тому Арсеній Яценюк. Тим його виступом у телешоу Інтернет ряснів ще донедавна. Пригадуєте, нинішній прем’єр-міністр давав пораду колишньому – постачати населенню газ українського видобутку, бо він помітно дешевший від імпортного. Часи змінилися, а з ними і риторика. Лідер партії з помпезною назвою «Народний фронт» далеко переплюнув у антинародній політиці свого «папєрєдніка».


Це те, що маємо. Тепер про те, що буде. Його кожен з вас може спрогнозувати сам. Візьміть квитанції за недавні зимові місяці й перерахуйте відповідно до нових тарифів. Ось, що нас чекає. Євроінтеграція наполовину. Платити будемо, як вони. А отримувати за свою працю звичний для України мізер. В заробітній платні та пенсіях ніхто нам економічно обґрунтованого рівня не дасть.


Колись люди рятувалися від високих тарифів на тепло завдяки встановленню побутових газових котлів. Тепер від цього не легше. У морози вкластися в лімітовані 200 кубометрів практично неможливо. Тяжко було платити сотнями гривень за комунальні послуги. Тепер будемо розраховуватися тисячами. Особливо постраждають селяни, бо в кілька разів подорожчає приготування кормів для худоби взимку.  


Відповідно, соціальне напруження зростатиме. Бо знову, як у часи гіперінфляції перших років незалежності, люди перестануть платити. Не з принципу – фізично не зможуть. Нема грошей!!! Так, але тоді у боржників не забирали майно. Ніни ситуація інша. І підуть з молотка квартири та будинки! А у селах – та ж таки худоба і приватизовані земельні ділянки.


Тепер переходимо до найголовнішого. Ви вірите в масові стихійні протести? От коли на велику площу раптом привозять кілька десятків біотуалетів, встановлюють сцену з величезним екраном, а потім там збираються тисячі студентів – це що? Скинулися по п’ять гривень із стипендії чи таки хтось організував?


У будь-якого цілеспрямованого руху повинен бути організаційний стрижень, спрямовуюча сила. Якщо йдеться про рух соціальний, боротьбу за свої права, то цю роль бере на себе впливова політична партія, озброєна науковою теорією, чи потужна профспілка. Таким чином отримуємо чергове і дуже красномовне пояснення шаленого тиску на комуністів, прийняття недавніх диктаторських законів про заборону символів патріотизму та вільної праці, поширення гуманістичної ідеології. Комуністичну партію України хочуть знищити, щоб не було кому очолити справедливий протест доведений до відчаю трудовий народ. Щоб розпорошити, стравити людей між собою, а найбільш активних банально прибрати по одинці. Тоді олігархія зможе й далі панувати. При потребі одне з угрупувань затіє черговий майдан, і далі все залишиться по старому. Їм не вперше скеровувати в потрібне русло народний гнів. Головне, що без червоних прапорів. Бо інакше наслідком масового протесту стане не заміна одного клану іншим, а повна ліквідація олігархії й встановлення реального народовладдя.


…Чи й справді попередня влада загравала з населенням, щось не пригадується. Зате нинішня вже точно загралася. І довго це тривати не може. Час вже їм і догратися!

 

Василь Паразінський,
член ЦК Компартії України,
перший секретар Тернопільського обкому КПУ.

 

Коментарі (0)

  Як твердять циніки, пояснити можна все на світі. А отже й драконівське підвищення комунальних тарифів у виконанні породженого...

  Років десять тому випало мені підсісти в поїзд Львів – Київ. Заходжу в купе, а там у розпалі суперечка між двома пасажирами....

  Гортаю старий нотатник. Ага, ось вона, розшукувана сторінка! Читаю: Кілограм картоплі – 75 коп. Батон хліба  –...

ВИБИРАТИ ВАМ!   Казали, що народ піднявся проти режиму Януковича і монополії на владу «регіоналів». Добре, хай буде...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up