Віримо, що в тернопільських біатлоністів перемоги попереду!

Добігає до завершення біатлонний сезон 2017/2018. Позаду залишились головні змагання – Олімпійські ігри. На жаль, тернопільські спортсмени не змогли показати високих результатів на Іграх у Південній Кореї. Капітан нашої жіночої команди та найтитулованіша спортсменка Тернопільщини через проблеми зі здоров’ям, які негативно відобразились на результатах, жодного разу не стартувала у ПьонЧхані.

Непогану підготовку на Олімпіаді демонстрував Дмитро Підручний, який здобув 21 місце у спринті, однак, якби Дмитрові вдалось показати таку ж швидкість, як минулого сезону, то підсумковий результат міг бути значно вищим.

Розчарованою своїми результатами була й Настя Меркушина, сльози якої у прямому ефірі після індивідуальної гонки могла бачити вся країна. Особливо дивно було бачити від Насті не високі результати в Кореї, адже саме вона була справжнім відкриттям на минулорічному чемпіонаті світу з біатлону.

У сезоні 2017/2018 залишилось відбігати ще три етапи Кубку світу – у Фінляндії, Норвегії та Росії. Чи поїдуть українці до Тюмені, питання остаточно не вирішено,  проте точно відомо, що Олена Підгрушна цього сезону у змаганнях участі не братиме. Капітан української жіночої збірної продовжить змагатись у наступному сезоні лише за умови, якщо знайде тренера, який зможе вивести її фізичну підготовку на якісно новий рівень. Дмитро ж та Настя ще принаймні на двох етапах будуть мати можливість поборотись за перемоги у гонках.

Після Олімпіади відбувся юніорський Чемпіонат світу з біатлону в естонському місті Отепяя. На жаль, і тут мало позитиву тернопільські спортсмени зможуть собі занести у актив. У складі української команди перебувало двоє наших земляків – Мар’яна Брикайло та Руслан Бригадир. Обоє спортсменів 1997 року народження. Теоретично саме вони мали б у майбутньому розглядатись як підсилення наших дорослих команд. Однак Руслан не старував в Естонії у зв’язку з хворобою, а Мар’яна бігла лише в естафеті і продемонструвала абсолютно не властиву для себе повільну швидкість на лижні. Можливою причиною невисокого результату було зіткнення на трасі з німецькою спортсменкою.  На всеукраїнських змаганнях Брикайло завжди перебувала на лідерських позиціях у своїй віковій категорії, проте до чемпіонату їй однозначно не вдалось підійти у хороших кондиціях. Ймовірно це наслідок проблем зі здоров’ям, які виникли влітку та змусили її кардинально змінити план підготовки до сезону. Автор намагався зв’язатись з спортсменкою, щоб отримати коментарі щодо участі в чемпіонаті, але Мар’яна перебувала в такому деморалізованому стані, що була нездатна пояснити причини свого низького результату. Хочеться вірити, успіхи Брикайло ще попереду, і у майбутньому вона зможе продовжити славні традиції тернопільського біатлону в дорослій жіночій збірній. Важливо, щоб тренерський штаб у цій складній ситуації зумів підтримати юних спортсменів, адже коли є перемоги, то поруч багато людей з вітальними словами, а при поразці спортсмен часто сам на сам залишається зі своїми проблемами.

Очевидно, що усі спортсмени - це індивідуальні особистості та причини низьких результатів, відповідно, у кожного різні, однак вже зараз можна стверджувати, що жодний з членів українських біатлонних команд, ні з дорослих, ні з молодіжних, не підійшов до головних змагань сезону в найкращій формі. Саме тому не можна покладати вину за низькі результати лише на біатлоністів. Велика доля відповідальності лежить і на тренерах, і на функціонерах федерації біатлону та профільного міністерства, адже вони планують та контролюють підготовку спортсмена.

Щодо тернопільського біатлону, то особливу увагу слід звернути на проблему з базою у Підгородньому, яку деякі чиновники намагались «розпаювати» під індивідуальні земельні ділянки. Питання з базою і тепер не є остаточно вирішеними. Якщо припинить існувати тренувальна база, то й, відповідно, повністю припиниться виховання на Тернопільщині нових біатлоністів. Хто ж тоді прийде на заміну діючим спортсменам з нашої області? І чи можуть спортсмени спокійно зосередитись на тренувальному процесі, якщо не впевнені чи буде в майбутньому існувати їх тренувальна база?

 

Коментарі (1)
  • Олександр

    Біатлону на Тернопільщині бути! А от "деякім чиновникам" не обо"язково...
ЧЕРГОВИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНФЛІКТ РОЗГОРЯЄТЬСЯ У ТЕРНОПОЛІ

Сотні мешканців вулиць Довженка та Протасевича обурені будівництвом відкритої цілодобової автомийки, яка знаходиться менше,...

Віримо, що в тернопільських біатлоністів перемоги попереду!

Добігає до завершення біатлонний сезон 2017/2018. Позаду залишились головні змагання – Олімпійські ігри. На жаль, тернопільські...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up