Рожеві вина, зазвичай виготовляються з червоного винограду, але має більш світлий колір, ніж червоне вино. Фактичний відтінок варіюється в залежності від сорту винограду і використовуваного методу виноробства. Більшість цих вин мають рожевий, фіолетовий або помаранчевий колір. Рожеві вина можуть бути зроблені декількома різними способами, і ці вони можуть бути солодкими або сухими. Традиційні європейські сорти, як правило, сухі, в той час як багато вироблені в США знаходяться на більш солодкою стороні.
Різниця між червоним, білим і рожевим вином
Одне з головних відмінностей в тому, як виробляються вина, що робить одні червоними, інші білими, а треті рожевий - це те, як довго сік знаходиться в контакті з шкіркою винограду. У більшості випадків виноград також відрізняється. Піно Нуар - це червоне вино з винограду, в той час як Шардоне використовується для виробництва білих вин. Колір кінцевого продукту сильно залежить від того, як довго сік залишається в контакті з шкіркою винограду. Гарне рожеве вино відрізняється стійким і насиченим смаком і сьогодні користується підвищеним попитом і затребуваністю у великого числа споживачів. Рожеве вино зазвичай виготовляють з червоного винограду, але шкірка і інші тверді речовини видаляються з соку всього через кілька годин або днів, залишаючи кінцевий продукт набагато більш світлого кольору, ніж червоне вино, і з менш інтенсивним смаком. Український виробник Villa Krim робить якісне, насичене і дуже смачне вино, яке дуже популярно сьогодні.
Як виготовляється вино.
Існує кілька різних способів зробити рожеве вино, і який використовується метод дійсно впливає на кінцевий продукт. Одним з найбільш поширених є метод обмеженою мацерації, при якому виноград подрібнюється до отримання сусла, а сік і інші тверді речовини залишаються в контакті протягом деякого періоду часу. Після досягнення бажаного кольору - сусло пресується і сік ферментує окремо. Інший метод, званий "пресуванням", спочатку віджимає виноград до тих пір, поки сік не досягне відповідного кольору, перш ніж бути віддаленим для ферментації.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер