«На безпеку дітей усім начхати»: чому у Великій Березовиці вимкнули світлофори

«На безпеку дітей усім начхати»: чому у Великій Березовиці вимкнули світлофори
  • У Великій Березовиці на трасі М-19 вимкнули світлофор. Жителі занепокоєні тим, що в цьому місці багато дітей переходять дорогу до школи, а водії навіть не пригальмовують.
  • Чому вимкнули світлофор та чи увімкнуть його взагалі – з’ясовував журналіст «20 хвилин».

Світлофор у Великій Березовиці на трасі М-19 біля провулку Микулинецький вимкнули у понеділок зранку, 30 вересня. Це занепокоїло багатьох батьків, діти яких переходять дорогу в цьому місці.

- Водії в цьому місці їдуть на великій швидкості і навіть не пригальмовують, – розповідає житель Великої Березовиці пан Віталій. – Діти стоять по 15 хвилин і просто не можуть перейти. Мало хто гальмує, щоб пропустити пішоходів. Більше того, коли діти переходять дорогу, деякі «розумники» гальмують і кричать на школярів, що вони мають чекати, доки їх пропустять, хоча там офіційно є перехід зі знаком.

Як розповідає пан Віталій, навіть дорослим страшно переходити дорогу без світлофора. Батькам доводиться чергувати та кожного дня переводити дітей через дорогу. Самих відпускати ніхто не наважується.

Відео дня

- Про цю ситуацію одразу дізналися в школі, – каже пан Віталій. – Вчителя дуже занепокоєні. Це велика відповідальність. Не дай Боже, хтось не дійте через той світлофор. Дехто не відпускає маленьких дітей, якщо не мають змоги самим перевести їх через дорогу.  

Жителі селища одразу зібрали близько сотні підписів та звернулися до начальника патрульної поліції, щоб на цій ділянці поставили чергувати патрульних, доки світлофори не увімкнуть. Начальник патрульної поліції в Тернопільській області Богдан Шевчук пообіцяв посприяти, щоб світлофор увімкнули якомога швидше.

У службі автомобільних доріг у Тернопільській області, на балансі яких є світлофор, повідомили, що його вимкнув  ТОВ «Тернопільенергопостач» через те, що рахунки служби автодоріг тимчасово заблоковані, хоча гроші на сплату боргу за електроенергію є.

- У п’ятницю, 4 жовтня, наш представник звертався в ТОВ «Тернопільенергопостач», щоб на світлофор подали електроенергію, – повідомили у службі автомобільних доріг області. – Ми надали гарантійний лист, що зобов’язуємося погасити заборгованість, як тільки наші рахунки розблокують. На зустріч нам не пішли, хоча це стосується безпеки місцевих жителів.

У ТОВ «Тернопільенергопостач» мають іншу позицію. Журналісту «20 хвилин» пояснили, що сплату боргу за електроенергію від служби автодоріг чекають ще з лютого. Сума боргу не маленька – близько 130 тис. гривень. Але як тільки хоча б частина коштів прийде на рахунок, електроживлення одразу відновлять.

Як повідомили в службі автодоріг області, рахунки мають розблокувати вже найближчим часом. Тоді можна буде здійснити оплату і світлофори увімкнуть. Місцеві жителі ж впевнені, що світлофор увімкнуть ще не скоро, оскільки його періодично відключають.

- З цим світлофором постійні проблеми, – каже пан Віталій. – Його вже кілька разів відключали через заборгованість. В службі автодоріг нам сказали, що рахунки розблокують 7 – 8 жовтня. Але ми вже зібрали нові підписи і будемо знову звертатися до начальника патрульної поліції, щоб на цій ділянці встановили додаткові попереджувальні знаки про пішохідний перехід та обмежили швидкість. Я не розумію, як можна через заборгованість вимкнути світлофор. На безпеку дітей усім начхати. Сподіваюсь, що трагедії там не станеться.  

Жителі Великої Березовиці не збираються сидіти склавши руки і просто чекати, коли світлофори увімкнуть. Місцеві продовжать звертатися до поліції, щоб встановити додаткові знаки та нанести відповідну дорожню розмітку, якої там немає, хоча знаки переходу є. А поки жителі селища продовжують по черзі переводити школярів через небезпечну ділянку траси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Алиса Солнцева

    А чого не довести до ладу той підземний перехід ? І взагалі, зробити той світлофор на вимогу , як на 8 школі. Кому треба- натиснув кнопку і пішов!!!!
  • Iren Balyk

    Я вам відкрию великий секрет: той світлофор, більше не працює, як працює, а машини там їздять і на зелене світло.А тепер, коли той світлофор не працює, то шоферам взагалі "лафа" - їздять, як хочуть,ще й возмущаються.
    А ще би дуже хотілося, щоб та траса нарешті почала освітлюватися, а то там світла нема, ще від весни.
  • Vova Eagle

    А може там лежачого поліцейського поставити? Нема чого ганяти більше сотні в населеному пункті...

    Bogdan Pasichnyk reply Vova Eagle

    а сотню можна?
  • Kudryk Rostik

    Можна кинути фазу з сосідьнього слупа буде вечно робочий світлофор
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up