На передньому сидінні - лише діти від 12 років і старші. Як можна так легковажити?

На передньому сидінні - лише діти від 12 років і старші. Як можна так легковажити?
  • В разі аварії дитина в кращому випадку вилетить через лобове скло.
  • Якщо спрацюють подушки безпеки, маленьку дитину може просто «розчавити».
  • Невже в Україні не дбають про своїх дітей?  Чому поліцейські не штрафують отаких горе-батьків?

Посадили малюка біля водія – відповідальність за ст. 125 Кодексу про адмінправопорушення. Однак, на відміну від більшості країн світу, де за таке добряче спитають, у нас надто лояльне законодавство. І водія лише «усно попередять».

  • Як ви можете посадити дитину спереду, біля водія, це ж найбільш «аварійне» місце? – жінка під під’їздом спостерігає, як тато відчинив передні дверцята в авто і на місце поруч з водієм заскочив малюк, років 3-4.

Чоловік обернувся і щось буркнув, мовляв, щоб дивилась за своїми дітьми і «що я зроблю, як малий хоче».

  • Я шокована, бо до рідного Тернополя приїхала тижнів два тому, а за цей час бачила чимало діток на передніх сидіннях – не пристебнутих ременем, без автокрісел, і це в країні, де в ДТП гине більше людей, ніж на війні! – обурюється Юлія Пашенко, яка понад десять років проживає в Америці. - За кордоном такі шалені штрафи, бо місце поруч з водієм найнебезпечніше. І в разі аварії дитина в кращому випадку вилетить через лобове скло.

Якщо спрацюють подушки безпеки, маленьку дитину може просто «розчавити», каже жінка. І не розуміє, навіщо ризикувати життям своєї малечі, якщо можна її навчити, один раз категорично сказавши «ні».

Відео дня

В Україні надто лояльна законодавча база щодо малих пасажирів, нарікають поліцейські, до яких ми звернулись за роз’ясненнями. Адмінвідповідальність існує. Однак поліцейські у разі порушення правил руху можуть лишень усно попередити того, хто наражає малюка на небезпеку.  

  • Я теж водій, у мене двоє дітей. І щойно підхожу до авто, одразу всаджую молодшого сина до автокрісла, - розповіла екс-тернополянка. – Це роблю на «автоматі», бо в Америці дуже великі штрафи. Але, передусім, це небезпечно. Невже в Україні не дбають про своїх дітей? Як можна так легковажити? Чому поліцейські не штрафують отаких горе-батьків?

Посадили малюка біля водія – відповідатимете за ст. 125 Кодексу про адмінправопорушення. Однак, на відміну від більшості країн світу, де за таке добряче спитають, у нас надто лояльне законодавство. І водія лише «усно попередять», пояснив начальник управління патрульної поліції області Богдан Шевчук.

На передньому сидінні можуть перебувати діти старші 12 років і зростом вищі 140 см, - каже Богдан Шевчук. - Умисне зупиняти авто і щораз міряти дитину ніхто, звичайно, не буде. У нас дуже лояльне законодавство, в т.ч. і з приводу причини зупинки транспортного засобу. Звичайно, поліцейські, коли бачать маленьких діток, зупиняють авто, роблять водієві зауваження, особливо коли явно видно, що поруч з водієм малі діти. Однозначно, таких пересаджують на заднє сидіння.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Volodymer

    До сраки ваша європа і америка,  нема там нічого доброго, натомість є куча ідіотських законів, обмежень прав людини, дурних штрафів і куча іншої дурості.

    НЕМА ТАМ НІЧОГО ДОБРОГО!!!

    Пустило reply Volodymer

    Правду Volodymer каже,а бичво чосгось мінусів понаставляло,не люблять рагулі правди,бики хочуть батога.
  • David Starr

    І де ви таких "експертів" набираєте? Звичайно, що у нас маса тупих водіїв, які постійно наражають своїх дітей на небезпеку, але дитина просто фізично не може вилетіти через лобове. Хай коментує людина, яка хоч трохи у цьому розбирається.

    Ірина Белякова reply David Starr

    Дитина може елементарно вилетіти через лобове скло, як, зрештою,. і дорослий - при сильному ударі. Це говорю, як журналіст, який за 18 років роботи виїжджав на тисячі ДТП, з яких чимало зі смертельними наслідками.

    David Starr reply Ірина Белякова

    Отак прямо й на тисячі, посміявся. Лобове скло багатошарове і вклеєне, воно не вилетить від удару частиною тіла, тільки при сильній деформації кузова і то в одиничних випадках. Особисто доводилось на швидкості насмерть збивати дорослу людину, то скло просто трісло павутиною.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up