Водій на євробляхах на смерть збив пішохода та втік. У суді запевняв, що зупинявся, але людини не бачив

Водій на євробляхах на смерть збив пішохода та втік. У суді запевняв, що зупинявся, але людини не бачив
  • Людину у кущах знайшли перехожі – молоді люди розминулись з чоловіком, коли вигулювали собаку. Коли відійшли, почули удар і повернулись на місце. На жаль, чоловік вже був мертвим.
  • Водія засудили і за смертельну ДТП, і за те, що залишив пішохода в небезпеці. Що був за кермом напідпитку – у суді доказів не знайшли. Водій же стверджував, що пив горілку вже після ДТП – через сильний стрес. У крові було алкоголю вдесятеро більше за норму.

Водієві MERCEDES на польській реєстрації, який рік тому збив чоловіка у Микулинцях і з місця події втік, Теребовлянський райсуд оголосив вирок. Водія засудили і за скоєння смертельної ДТП, і за те, що залишив пішохода на дорозі, а сам з місця події утік. Хоча сам він намагався переконати суд, що зупинився, шукав збиту людину, але нікого не побачив.

Водія Б., уродженця Чорткова та батька двох малолітніх дітей, суд позбавив волі та прав керування.  

Залишив на дорозі, поїхав додому і знімав стрес горілкою

Нагадаємо, 1 жовтня 2019 року о 20.00 год. водій, керуючи автомобілем MERCEDES-BENZ A-170» на польській реєстрації, рухався проїзною частиною дороги на вул. Й. Сліпого в смт. Микулинці Теребовлянського району - зі сторони центру селища в бік с. Кривки Теребовлянського району. Їхав на зустрічній смузі. В цей час тією ж смугою, назустріч авто, йшов 69-річний пішохід. Удар – і тіло чоловіка відлетіло в бік. Невдовзі експерти підтвердять, що пенсіонер отримав масивну травму тіла з численними переломами кісток скелету та ушкодженням внутрішніх органів, від чого настала його смерть на місці пригоди.

Відео дня
  • Обвинувачений не залишився на місці пригоди, не надав потерпілому першої медичної допомоги та не викликав бригаду екстреної медичної допомоги, - йдеться у матеріалах справи. - Усвідомлюючи, що пішохід перебуває в темну пору доби в безпорадному стані та позбавлений можливості вжити заходів до самозбереження через тяжкість отриманих тілесних ушкоджень, водій завідомо залишив без допомоги на місці ДТП потерпілого в небезпечному для життя стані, а сам поїхав в невідомому напрямку.

Допитаний під час судового розгляду обвинувачений свою вину визнав, щиро каявся та в розповів, що ввечері 1 жовтня їхав до магазину в смт. Микулинці. Було темно. Спочатку увімкнув «дальнє» світло, потім перемкнув на ближнє. Одна фара в автомобілі не працювала, повернув на другорядну так звану «кривецьку дорогу». Їхав лівим краєм дороги ближче до середини, обминаючи ями. Раптово, побачив силует, хтось перебігав дорогу. Вивернув кермо вліво, відчув удар.

  • Проїхав приблизно 20 метрів, зупинив автомобіль, вийшов на вулицю, обійшов кругом, але не побачив нікого, - стверджував водій у суді. - Сів в автомобіль і поїхав додому. Приблизно за 20 хвилин до мого будинку приїхав швагро і сказав, що трапилась якась аварія, бачив швидку.

Загиблий понад 45 років працював водієм. І - жодного порушення

Обвинувачений запевняв, що тільки в цей момент зрозумів, що це він скоїв ДТП. Перебував від цього в стані шоку і сильного стресу, зайшов на кухню, випив два стакани горілки, одягнувся у верхній одяг, сів у свій автомобіль та поїхав на місце пригоди. Там все розповів працівникам поліції, і його затримали. Вказав, що відшкодував шкоду потерпілій, просив його суворо не карати. Пояснив, що з`їхав з місця ДТП, оскільки злякався, адже вперше був у такій ситуації.

Дружина загиблого в суді пригадала, як того вечора її чоловік пішов у справах. Він довго не повертався додому, а невдовзі сусіди повідомили, що чоловіка збила машина і його вже немає серед живих.

Ті ж сусіди розповіли, що вигулювали собаку. Коли поверталися додому, почули удар, повернулися і знайшли потерпілого. Жінка кинулась на місце ДТП, сподівалась, що може її чоловік живий. Але, на жаль…

  • Мій покійний чоловік пропрацював близько сорока п`яти років водієм, ніколи не потрапляв у ДТП, як пішохід, дотримувався правил дорожнього руху і неодноразово звертав їй увагу, як правильно рухатися попри дорогу, - пригадувала жінка у суді.

Але водночас просила не позбавляти волі обвинуваченого, бо він відшкодував шкоду. Хоча вона досі не може усвідомити, як можна залишити людину помирати…

Сусіди загиблого у суді були свідками. Вони пригадали, як минулись із потерпілим – він йшов лівою смугою дороги, ближче до середини. Зайшли на подвір`я, почули удар. Побігли назад, пройшли метрів 30-40 метрів і помітили взуття. Потім собака знайшла кашкет. В кущах лежала людина. Вони намагались поміряти пульс, але той не прослуховувався. Викликали швидку та поліцію. А через деякий час на місце пригоди повернувся і водій MERCEDES. Чи був він тоді напідпитку – свідки не знали.

А швагро водія у суді свідчив, що коли приїхав до сестри додому, розповів, що «на кривецькій дорозі» збили людину. Побачив пошкоджене авто, тоді й запитав у сестриного чоловіка, що сталось. Той зізнався, що він нещодавно на «кривецькій дорозі» когось збив, зупинився, нікого не побачив та поїхав. Тоді жінчин брат сказав, що треба їхати на місце ДТП. Водій був в шоковому стані, стверджував родич, а в руках тримав стакан з прозорою рідиною. На столі – пляшка горілки. Проте стверджував, що коли приїхав і розмовляв з шваґром, то запаху алкоголю від нього не було, просто був дуже переляканий, стривожений.

Алкоголю у крові загиблого не було. У водія - понад 2 проміле

Експерти під час розтину у крові загиблого алкоголю не виявили. А от у крові водія, відповідно до висновку експерта, знайдено етиловий спирт в кількості 2,1 проміле. Кров на аналіз брали в рай лікарні через певний час після ДТП. Тому експерти припускають, що на момент ДТП концентрація етилового спирту могла становити приблизно 2,34 проміле, що відповідає середньому ступеню сп`яніння. Свідки ж твердили, що обвинувачений додому приїхав тверезим, алкоголь вже вживав вдома, безпосередньо перед поверненням на місце події.

- Визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.286, ч. 1 ст.135 КК України, та призначити йому покарання: за ч. 2ст. 286 КК Україниу виді 3  років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік. За ч. 1 ст. 135 КК України у виді одного року обмеження волі, - таким був вирок Теребовлянського райсуду. - На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, визначити остаточне покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Чоловікові зарахують у строк відбування покарання двомісячне перебування під вартою під час слідства.

Вирок може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Теребовлянський районний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Миша Гумен

    До чого тут євробляха якщо в людини немає мозку то навіть на укр. Реєстрації то він дибіл коли ви це зрозумієте.
  • СТУГНА П

    Всього 3 роки це ганьба для судової системи і для слідчих, котрі повелися на цю галіматню ,що розказує винуватець ДТП та його родичі . Це треба бути бараном щоб після ДТП пити горіваку . На мою думку він був вже бухим ,коли скоїв ДТП ,а родичі його покривають створивши легенду ніби він два стакани горівеги влупив після ДТП. У нас дуже лояльні закони для таких покидьків. Знайшли лазівку ,по принципу вживав алкоголь після ДТП .Це ж не перший випадок такої бредятіни від водіїв . Скоріш за все такий вирок бо по класиці жанру цей покидьок відвалив потерпілій стороні бакси ось і все .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up