Експерти про те, де найлегше вести бізнес в Україні

Експерти про те, де найлегше вести бізнес в Україні

Трійка лідерів: Сумська, Львівська та Івано-Франківська області

 

В Україні з’явився рейтинг легкості ведення бізнесу у регіонах.

Його розрахували експерти Офісу ефективного регулювання та Спілки українських підприємців. Для розрахунку рейтингу Regional Doing Business з 1 червня по 20 серпня 2017 року експерти проаналізували бізнес клімат у 24 областях України та місті Києві.

Рейтинг створили на основі методології Світового Банку.

Відео дня

Експерти дослідили п’ять напрямків:

- сплата місцевих податків;

- 
створення підприємства;


- одержання дозволів на будівництво;


- оформлення земельної ділянки під об’єктом нерухомості;

- приєднання до електромережі.

Трійка лідерів: Сумська, Львівська та Івано-Франківська області.

Цей рейтинг – це наша перша спроба оцінити бізнес-клімат у регіонах України.

Зусиллями регіональних органів влади місце кожного регіону у рейтингу нескладно покращити.

Наприклад, при розрахунку цих показників враховували швидкість реєстраційних процедур. У більшості регіонів вона залежить від людського фактору. Наприклад, хтось проводить реєстраційні процедури за десять днів, а хтось – за тридцять. І це впливає на місце області у рейтингу і власне – на легкість ведення бізнесу. Тобто якщо керівництво області дасть команду максимально сприяти прискоренню будь-яких реєстраційних або інших бюрократичних процедур – область об’єктивно може зайняти кращі позиції.

Показник за напрямком "Електричні мережі" певною мірою свідчить про якість взаємодії місцевих органів влади з енергетичними монополістами. Підключення до електричних мереж – найбільш проблемне оскільки це монополізована галузь, яка підприємства якої перебувають у приватній власності. Місцевим органам влади фактично не можуть на них впливати.

- Поки що ми плануємо розраховувати такі рейтинги щороку, - зазначив віце-президент Спілки українських підприємців (СУП), керуючий партнер аудиторської компанії Baker Tilly Ukraine Олександр Почкун. - Також в наших з BRDO планах поступово додавати інші показники у цей рейтинг, як це відбувається при формуванні міжнародного рейтингу Doing Business.

Глобальний рейтинг Doing Business Світового Банку – орієнтир для України. Але все велике складається з маленького. Якщо регіони України намагатимуться покращити свої позиції в регіональному рейтингу, то це дозволить покращити позицію держави у глобальному Doing Business.

Vox Conneсtor, спеціально для 20minut.ua Тернопіль

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up