У Тернополі будуть креативити з пам'ятником вчителю за мільйон гривень

У Тернополі будуть креативити з пам'ятником вчителю за мільйон гривень
Фото ілюстративне

Остаточного ескізу, як буде виглядати пам'ятник вчителю, наразі немає. Однак в міській раді повідомили, що він буде не уособленням чоловіка чи жінки-вчителів, а буде абстрактним і матиме у собі глибоку задумку. 

Наразі розглядають кілька варіантів, де можна встановити пам'ятник вчителю. Відомо, що він точно буде знаходитись в Центрі.

Нагадаємо, проект пам'ятника вчителю виграв у "Громадському бюджеті", в рамках якого тернополян шляхом голосування обирали, на що мають піти бюджетні кошти. 
Згідно з проектом, вартість встановлення такого пам’ятника – 999800 гривень. За нього проголосувало 1003 тернополян. 

Автори зазначили, що ініціюють встановити його для вшанування професії, підняття престижу вчительської праці, мовляв, це буде ще одна туристична «родзинка» міста. 

Відео дня

- Вийшло так, що виграла конкурс ідея встановленого пам'ятника, але ініціатори не подали остаточного варіанту, як він має виглядати, - розповідає заступник міського голови Леонід Бицюра. - Наразі ескізу пам'ятника, як такого, нема. Але я можу стовідсотково сказати, що це не буде втіленням жінки чи чоловіка цієї професії. Я поки не буду розкривати усіх секретів, але це буде цікава композиція з глибокою задумкою. Зараз завершуємо підготовку механізму фінансування цього проекту. Комусь може здатися, що це занадто дорого, однак, якщо врахувати вартість матеріалу (в камені - це одна сума, а в бронзі - в рази дорожче), п'єдесталу, благоустрою території, проектних робіт - цієї суми може бути навіть мало. Механізм Громадського бюджету передбачає освоєння коштів до кінця року. 

У багатьох тернополян ідея встановлення пам'ятника вчителю викликала обурення, мовляв витратити мільйон гривень можна і на корисніші речі. Однак, незважаючи на усі нарікання, його таки встановлять. 

- Я відчуваю певне нерозуміння з боку тернополян, - продовжує чиновник. - Але суть в тому, що самі автори заклали глибший зміст, ніж просто пам'ятник. До того ж, такий механізм громадського бюджету: тернополяни пропонують, громада голосує, міська рада втілює проекти тих, хто переміг. Тому ми запрошуємо тернополян активніше приймати участь у Громадському бюджеті, подавати свої ідеї. Бо, на жаль, цього року у голосуванні взяли участь лише близько 5 тисяч людей. Всі мали рівні шанси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Vadim Yasinskiy

    Прости Господи... Як на мене - безглузда ідея. 5 000 ідей і виграв цей проект? А де можна весь список глянути? Пасніть інфою, якщо є в кого, шановні))

    Анонім reply Vadim Yasinskiy

    Цей проект не виграв його зфальшували оскільки було всього приблизно 300 голосів ,а фактично за день до закінчення цього так званого конкурсу зразу опинилося більше 1000 голосів . Що там дивитися список там такі були бредові ідеї ,що це п.....ц всьому .жодного проекту котрий би приносив прибуток місту .

    Vadim Yasinskiy reply Анонім

    як це все надоїло вже)
  • Леонід Бицюра

    Голосуємо за пам"ятник учителю: http://e-dem.in.ua/ternopil/Petition/View/877

    Anonymous reply Леонід Бицюра

    піпл хаваєт(с)
  • Валера Матів

    Далі на черзі памятник меру за 1,5млн.грн.)))))Дурдом!!!) 1млн.грн.в ....хочуть злити.І скоріш за все злиють б...(
  • Анонім

    Ось за які заслуги ставити вчителям памятник ,якщо зараз школа , вчителя перетворилася на корупційну площадку .Де вчителя разом з батьківським комітетом провертають різні оборудки із книжками ,коли батьки вимушені купляти книжки на кругленьку суму , де в 11 класі замість навчання розпочинаються  самі натуральні "жнива" поборів , де на батьківських зборах замість оцінення успішності іде розмова про ремонти, телевізори ,штори ,вікна, двері,вазони ,компютери , замовлення барів для святкування випускного , дорогі подарунки типу квиточки на відпочинок на якихось екзотичних островах  ну і таке подібне і це тоді коли в місті існує заборона поборів у школах . Не робіть із професії вчителя якогось ідола чи кумира оскільки таким чином ви скоро будете дарувати дорогі автомобілі , платинові телефони ,  яхти , острова , або систематично поповняти рахуночок у банку або дарувати квартиру десь у новобудовах плюс ще батрачити на ремонти в цій квартирі   .

    Герасимчук Ростислав reply Анонім

    Чиста правда, школи перетворились на серйозні бізнесарні. Ці побори через ці кляті батьківські комітети просто жахають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up