Почали діяти нові податки на транспорт, експерти кажуть, що це фейк

Почали діяти нові податки на транспорт, експерти кажуть, що це фейк

Чергова фейкова інформація прокотилася у ЗМІ та соцмережах. Мовляв з початку року чиновники ввели аж чотири нові транспортні податки. Місцеві фахівці спростовують таку інформацію, і кажуть - єдине, що змінилося — це система розрахунку податку на розкіш.

Нещодавно ЗМІ поширили інформацію про те, що в Україні ввели новий податок на транспорт, причому їх аж чотири: відновлений акцизний збір на переобладнані автомобілі, нові акцизи на автобуси і вантажний транспорт та на автомобілі з електродвигуном. Щодо податку на розкіш, то його збільшення прив'язали до підвищення мінімальної зарплати. Автори статей зазначають, що нові зміни були проведенні відповідно до Податкового кодексу України.

  • Цього року нічого нового в транспортному оподаткувані немає, - коментує “20 хвилин” автоюрист Богдан Глядик. - Останнім часом в інтернеті та соцмережах почала з'являтися інформація, предрукована з публікацій минулих років. Станом на сьогодні діє лише один транспортний податок, так званий “Податок на розкіш”. Щодо акцизного збору, то його відновили ще три роки тому. Я багато разів зустрічав подібну інформацію в інтернеті, проте нічого нового там немає.

Акцизний збір не змінився в 2017 року, кажуть і у новому регіональному сервісному центрі МВС в Тернопільській області.

  • Акциз на переобладнання транспортних засобів під час реєстрації чи перереєстрації сервісними центрами діє з попередніх років, - кажуть там. - В даному випадку ми здійснюємо лише контроль щодо сплати цього збору, у відповідності до Податкового кодексу України.

Не дивлячись на підняття мінімальної заробітної плати у двічі, ставка транспортного податку, або так званого податку на розкіш, залишилась така ж, як і минулого року, і становить - 25000 грн, кажуть у ДФС нашої області. Єдине, що змінилося - система розрахунку.

Відео дня
  • Об'єктом оподаткування тарнспортного податку є легкові автомобілі, з року випуску, яких минуло не більше п'яти років та середньоринкова вартість, яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати встановленої законом на 1 січня цього року, - роз'яснюють у ДФС Тернопільскої області. - Однак до 1 січня 2017 року нижня межа вартості авто становила 750 розмірів мінімальної заробітної плати.

Щодо акцизу на автомобілі з електродвигуном, то подробиці — у наших наступних публікціях. Оскільки Тернопільська митниця ДФС своєї відповіді на це питання редакції ще не надала.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up