Ноти з Англії та інтригуючі експерименти

Ноти з Англії та інтригуючі експерименти

Солісти й творчі колективи Тернопільської обласної філармонії гарантують святковий новорічний настрій та різдвяний дух усім, хто завітає на їхні зимові концерти.

Здивувати тернополян та гостей міста з нагоди новорічно-різдвяних свят хочуть у Тернопільській обласній філармонії. Щоб створити своїм шанувальникам святковий настрій, тут підготували цикл цікавих зимових концертів.

Голосно, швидко, з сюрпризами

Відео дня

Вже у грудні відбудеться урочиста новорічна імпреза «Віденський вечір», а 9 січня – «Різдвяні вечорниці».

  • Ми хочемо привітати тернополян і гостей міста із прийдешнім Новим роком і Різдвом Христовим, – каже директор Тернопільської обласної філармонії, народний артист України Ярослав Лемішка. – Тож докладаємо максимум зусиль, аби приємно здивувати наших шанувальників. До того ж в рамках 80-го ювілейного сезону філармонії стараємося робити таке, чого не було раніше.

Так, 26 грудня о 18.30 у концертному залі відбудеться «Віденський вечір» за участю академічного симфонічного оркестру та солістів Тернопільської обласної філармонії (головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль, ведуча – заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук). Нагадаємо, що такі передноворічні імпрези вже стали традиційними і улюбленими для багатьох. В обласній філармонії вони відбуваються вже кілька років поспіль. Це вже 16-й за рахунком. Керівник симфонічного оркестру щоразу вигадує нові «фішки», щоби здивувати присутніх. Обіцяє, що й цього разу не обійдеться без сюрпризів. Він знову перевдягатиметься. Каже, що робитиме це «голосно і швидко». А ще пану Мирославу вдалося отримати твори Штрауса, яких в Україні взагалі немає. Тернопільському диригенту їх прислали з Англії.

  • Цього разу ми підготували віденську програму, проте звучатимуть твори не лише віденських композиторів, – каже Мирослав Кріль. – Ми оновили її на 70%. Я промоніторив усі програми, які ми грали за останні 5 років, і вибрав найкращі зразки, котрі із захопленням сприйняла публіка. З десяти творів сім буде нових, з «родзинками», які ще не звучали в Тернополі.

У 2019 році кожен сольний концерт симфонічного оркестру буде приурочений 80-річчю філармонії та 15-річчю створення колективу. Планують запросити відомого піаніста Володимира Зайцева, аби спільно виконати твори Гершвіна і Бернстайна, адже ці композитори мали українське коріння, до того ж у 2019 році виповнюється 120 років від дня народження Гершвіна і сторіччя Бернстайна.

10 лютого запланований концерт симфонічного оркестру з Оленою Гончарук. Це буде нова програма, що включатиме європейську класику, українську народну й авторську музику.

Колоритні «Різдвяні вечорниці»

Художній керівник обласної філармонії, керівник академічного камерного хору, заслужений артист України Святослав Дунець розповів, що хор спільно з симфонічним оркестром і ансамблем народної музики «Візерунок» готують «Різдвяні вечорниці». Дійство відбудеться 9 січня о 18.30. Окрім колядок та щедрівок цього вечора тернополяни зможуть побачити виставку виробів народних умільців, яка діятиме у фойє, зробити світлини на згадку у фотозоні. Також з нагоди 20-річчя академічного камерного хору в лютому буде сольний концерт цього колективу.

Головний балетмейстер академічного ансамблю народного танцю «Надзбручанка» Юлія Якимчук зазначила, що 31 січня колектив дасть сольний концерт.

  • Вже традиційно на своїх сольниках ми представляємо постановки заслуженого артиста України Олександра Данічкіна, Юрія Паца, Сергія Забутного,– зазначила пані Якимчук. – Цього року ми збагатили програму двома новими постановками – «Пори року» і «Метелиця». Участь у цьому концерті візьмуть народна артистка України Наталія Лемішка та солістка  філармонії Вікторія Мищій.

У планах балетмейстера – здійснити ще кілька нових постановок. Вже написана музика Ігорем Жигайлом для номера на козацьку тематику, а Микола Шамлі створив музику для жіночого номера на весняну тематику.

Творчі експерименти і гастролі

Диригент камерного оркестру Христина Павлик зазначила, що вже 24 січня о 18.30 її колектив спільно з академічним камерним хором представлять програму колядок, а 14 лютого буде концерт оркестру та солістів філармонії до Дня всіх закоханих.

  • Ми не боїмося експериментувати, – наголосила Христина Павлик. – Цього року ми працювали в різних жанрах, показали джазовий концерт, співпрацювали з львівською співачкою Уляною Горбачевською. Хочемо і надалі дивувати публіку новими цікавими проектами.

Поділився творчими планами і художній керівник академічного ансамблю народної музики «Візерунок», заслужений артист України Мирослав Бабчук. Він сказав, що його колектив виступатиме з концертами не лише в Тернополі, а й у райцентрах і селах нашого краю та в інших областях України.

Квитки на концерти можна придбати в касі обласної філармонії. «Віденський вечір» – 80, 100 грн., «Різдвяні вечорниці» – 50, 60, 80 грн.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up