Мільйон за Станька. Суд призначив заставу

Мільйон за Станька. Суд призначив заставу
  • Олексій Станько може вийти на волю, сплативши 1 мільйон застави
  • Це нереальна сума для родини, каже дружина Олексія Наталя. 
  • Захисник активіста просив застосувати до нього цілодобовий домашній арешт.

Тернопільський міськрайонний суд активіста Олексія Станька залишив під вартою з можливістю внесення 1 млн. грн. застави.

21 березня 2018 року слідчій суддя Тернопільського міськрайонного суду розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Тернопільської області щодо продовження строку тримання під вартою підозрюваного Станька О. М., повідомили у прес-службі Апеляційного суду в області.

Натомість захисник Олексія Станька просив застосувати до нього цілодобовий домашній арешт.

Відео дня

- Заслухавши доводи сторін, слідчий суддя відмовив захиснику підозрюваного у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу і частково задовольнив клопотання старшого слідчого в ОВС СВ прокуратури Тернопільської області, - повідомили в суді. - Строк тримання під вартою активісту продовжили до 19 квітня 2018 року.

"Хіба нирки продамо"

Разом із тим, суд визначив розмір застави - 1 млн. грн.

Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом 5 днів безпосередньо до Апеляційного суду Тернопільської області.

Нагадаємо, досудовим слідством громадському активісту Олексію Станьку та ще двом особам оголошено підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.189 КК України - вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

- Мільйон застави – це нереальна сума для нас, - каже дружина Олексія Станька Наталя. - Хіба що ми станемо в центрі Тернополя з простягнутою рукою і проситимемо всіх небайдужих скинутись. Ми просто шоковані такою сумою! Він не посадовець, не чиновник, не політик. Мільйон ми ніколи не назбираємо. Хіба всі нирки продамо. І квартири батьківські…

З Олексієм, каже жінка, перемовилась кількома словами у суді. Він, згадує дружина, у залі судового засідання заявив, що це політичне замовлення і навіть назвав конкретних замовників. «Це Камінський і Джиджора», - вигукнув Олексій у суді.

Хочуть, аби нардепи взяли на поруки

Адвокат однозначно подаватиме апеляцію, запевнила пані Наталя. Окрім того, дружина активіста написала звернення до народних депутатів про взяття Олексія на поруки. До кого саме зверталась жінка – не говорить.

- Вони подали вже депутатські запити до прокуратури та інших інстанцій, - каже пані Наталя. - Щоб мати інформацію - на підставі чого його утримають. Скоро вже буде три місяці.

Побачив у суді батька і син Станьків. Малюк постійно кликав тата і, коли його не пускали, - вередував.

- Зараз ми з сином переїхали до батьків, а коли ще орендували квартиру, малюк як тільки прокидався, з криками «тятя» біг шукати Олексія, - розповіла пані Наталя. – І зараз біжить. І шукає. Тільки знаходить мого батька. А його тата – немає…

У разі внесення застави на підозрюваного Олексія Станька покладають обов'язки:

- за першою вимогою з'являтися до слідчого, прокурора чи суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- не покидати Тернопіль без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та/або роботи;

- утримуватись від спілкування зі свідками, потерпілими, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні;

- здати на зберігання слідчому в кримінальному провадженні паспорт громадянина України для виїзду за кордон або інші документи, що надають право на виїзд/в'їзд в Україну;

- носити електронний засіб контролю.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up