В АртГалереї Тернололя відкрили виставку Олесі Гудими

В АртГалереї Тернололя відкрили виставку Олесі Гудими
Картини молодої тернополянки Олесі Гудими здивували навіть визначних майстрів пензля. Авторку назвали талановитою художницею. яку чекає визнання у мистецькому світі.


Усього 12 картин представила на своїй персональній виставці “Кроки” тернопільська художниця Олеся Гудима, проте ці твори здивували навіть відомих митців.
Експозицію відкрили 15 червня в приватній АртГалереї Тернополя. Дана подія стала своєрідним проривом у мистецькому житті нашого міста. Про що свідчила велика кількість відвідувачів і увага з боку представників засобів місцевої інформації. Ще б пак, адже авторка картин Олеся Гудима — журналіст за фахом і навіть працювала у цій царині якийсь час. Але два роки тому, несподівано для всіх і навіть для себе самої взялася малювати. Про появу Олесі Гудими як цікавої художниці-авангардистки красномовно засвідчила її перша персональна виставка “Сновида”, що відбулась у “Козі”. Роботи, які мисткиня представила цього разу, досить оригінальні і показують авторку у новому амплуа. В них вона у власний спосіб закарбувала реалії сучасності.
- Це саме та виставка, коли хочеться щось сказати, — зазначив заслужений художник України Богдан Ткачик. — Адже вона здивувала мене найбільше. Олеся Гудима постала як зрілий майстер. Вона пише не надумані речі, а ті, що нас оточують. Так, картина “Шум №1” справляє на мене враження від шуму верб і тополь, “Шум №” давить на мене, бо це шум сучасного міста. Усе, що бачимо на картинах, художниця відчула усіма фібрами своєї душі і підсвідомо виклала на полотно. Мені шкода, що в нашій Спілці не слідкують за такими цікавими молодими митцями.
Схвально відгукнувся про роботи молодої тернополянки й інший член Спілки художників України Микола Пазізін.
- Я завжди тішився, коли Олеся малювала і щось творила, бо знав, що вона талановита і що її чекає визнання, — каже тернопільський краєзнавець Єфрем Гасай. — Роботи Олесі варті того, щоб вийти за межі нашого краю.
Виставка діятиме до 14 липня. Картини можна не лише оглянути, а й придбати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    З
  • Anonymous

    графічні портрети з фото на замовлення в Тернополі http://www.artlib.ru/index.php?id=36&fp=2&uid=16130&idg=7&user_serie=0

    Anonymous reply Anonymous

    Добре, що за такими цікавими молодими митцями не слідкує ні Спілка, ні СБУ))) Але от шкода, що за творчістю Олесі не слідкують художники Спілки))))

    Anonymous reply Anonymous

    СПІЛЦІ до лампочки

    Anonymous reply Anonymous

    ну і хай, думаю молоді люди і не тільки молоді, які малюють -- дадуть собі раду і без Спілки, підтримають одне одного -- а все далі буде.

    Anonymous reply Anonymous

    але почекайте -- Спілка -- це осередок, де людина протягом року може виставляти свої роботи і це не коштує багато. Сьогоднішня Спілка -- майже приватна -- тобто молодим людям до Ігоря Дороша -- не доступитися і скоро він її приватизує, бо так йому хочеться. що ж тоді -- сприяння з боку держави ніякого?так, молодь може згуртуватися -- але наразі нема меценатів, немає спонсорів. де їм усім виставлятися ,

    Anonymous reply Anonymous

    у Тернополі багато цікавих талановитих людей =їх варто підтримати, а не трясти дипломом над головою, мовляв не маєш освіти -- не пхайся. головне результат, продукт праці, а не різні документи.

    Anonymous reply Anonymous

    Я маю на увазі, що граматична помилка в статті. Слідкувати треба за творчістю, а не за митцями. Такий собі каламбурчик
  • Anonymous

    adresa pruvat-galery???

    Anonymous reply Anonymous

    вул. Митрополита А. Шептицького, 4а http://www.art-ternopil.com/

    Anonymous reply Anonymous

    в пятницю, 18 червня в Художньому музеї на Крушельницької - виставка картин художників з Валової. Приходьте всі!!! Вхід в пятницю безкоштовний на 15.00 год.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up