Партнер рубрики Події

Більше 200 маленьких тернополян провели «канікули з Богом»

Більше 200 маленьких тернополян провели «канікули з Богом»

Дитячий табір «Канікули з Богом» або ж «Веселі канікули» при Церкві Успення Пресвятої Богородиці працював 5 днів - з 9 до 14 липня. З дітьми займалися сестра Софія, брат Ярослав, отець Ігор та аніматори.

Учасники спільноти «Світло Марії», яка діє при храмі були аніматорами, які займалися з дітками впродовж 5-ти днів. Це 16-річні Марія Семерез, Ірина Табака, Ярослав Сухий, Анастасія Слота, Софія Заяць.

- Наша мета – зробити благе діло, - каже Ярослав Сухий. – Тому ми вирішили стати аніматорами.

Відео дня

- Попередньо у табір зареєструвались близько 200 дітей з різних парафій. Звісно, не всі прийшли, проте приходили нові, які спочатку не реєструвалися, - розповідає аніматор Ірина Табака. – Ми ділилися на групи за віковими категоріями. Жовта – це маленькі 5-7 років. Дорослі – 7-8 років, зелена команда. Найдоросліші 11-15 років – синя група. Наприклад одна команда мала 60 дітей. Де було багато, то ділили по половині – по 30 дітей. Щодня зранку о 9.30 – реєстрація, потім о 10.00 була Свята Літургія. Після цього разом з дітьми ми танцювали банси, грали ігри. А потім розходились по групах. Кожен аніматор мав свою групу і займався з нею або в класі, або в захристії чи в монастирі.

У таборі були теми дня. Зокрема: «Жити», «Любити», «Бути для інших», «Бути собою», «Бути в царстві». Щодня аніматори розповідали щось до цієї теми, презентували відео та грали ігри. Також організовували різні квести.

- Потім ми знову збиралися разом у церкві і співали пісні. У цьому нам допомагала сестра Софія, - продовжує аніматор Марія Семерез. – Під кінець дня збирались по групах, робили підсумок і була завершальна молитва. Ми думали, за що подякувати Богу і що попросити, молилися. Потім дітей забирали батьки.

Аніматори розповіли, що «Канікули з Богом» - це багаторічна традиція Церкви Успення Пресвятої Богородиці, яку підтримують щороку.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up