Партнер рубрики Події

Через ТОВ "Теркомуналсервіс" у сфері ЖКГ - проблеми

Через ТОВ "Теркомуналсервіс"  у сфері ЖКГ - проблеми

Через програний  управлінням ЖКГ  суд «Теркомуналсервісу» у місті у сфері ЖКГ виникло ряд проблем. Бо казначейство, виконуючи  судові накази, списувало  відсуджений «борг» і не проводило інших платіжок управління ЖКГ. 


Про це йдеться в ухвалі Тернопільського окружного адміністративного суду від 4 серпня 2017. 


Як зазначено в документі, управління ЖКГ звернулось до суду з позовом про  визнання таких дій казначейства неправомірними, бо  ще оскаржує  програний суд у вищій інстанції.  Та просило суд зобов’язати Управління казначейства в Тернополі утриматись від безспірного списання коштів з  рахунків поки що та почати приймати та проводити  платіжки. Суд  таки задовольнив позов Управління ЖКГ. 


Нагадаємо, ТОВ «Теркомуналсервіс» - фірма-підрядник, яку збиралась покарати місцева влада через сніговий колапс у листопаді 2016.  Мовляв, грошей їй не заплатять за невиконану роботу та подадуть до суду позов про виставлення їм штрафних санкцій.  «Оштрафувати» через суд не змогли. А ось підрядник «свої» неотримані гроші за листопад пішов відстоювати до суду, у місто Луцьк, звідкіля має коріння і він. Правда, справу в суді першої інстанції програв. Подав апеляцію. Розглядали апеляційну скаргу  в Рівненському апеляційному господарському суді.  Той 30 червня задовольнив її і постановив стягнути з управління ЖКГ 1,4 млн грн, 22 тис. грн витрат у сплаті судового збору за подання позовної заяви та стягнути  24 тис. грн витрат у сплаті судового збору за подання апеляційної скарги.
Видачу наказів на виконання даної постанови доручив господарському суду у Луцьку. Про це ми писали у статті «Торішній сніг коштує мільйони».

Управління ЖКГ таки подало касаційну скаргу на це рішення. Окрім того, позивач звернувся до Господарського суду Волинської області із заявою про розстрочку виконання рішення Господарського суду Волинської області. 

Відео дня


Проте, як йдеться в Ухвалі Тернопільського окружного адмінсуду від 4 серпня, на виконання   судових наказів Волинського суду Управління Державної казначейської служби України у  Тернополі в безспірному порядку списувало кошти, всі інші платіжні документи не проплачувало. Через все це, як йдеться в документі зі слів позивача, себто представника Управління ЖКГ, «блокування рахунків спричинило призупинення капітальних ремонтів прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів: не укладають угоди на виконання робіт з освітлення вулиць, ремонту ліфтового господарства, інженерних мереж водопостачання та водовідведення в м. Тернополі, які передбачають авансування; порушилась логістика транспортної системи міста; не в повній мірі здійснюють поточні роботи по оплаті вуличного освітлення, санітарного прибирання міста, вивезення з міста ТПВ (твердих побутових відходів), належного функціонування засобів регулювання дорожнього руху, що може привести до аварійної та антисанітарної ситуації в місті; погіршилось соціальна складова суб'єктів господарювання, працівники яких не можуть вчасно отримати заробітну плату».


Окрім того, йдеться у тій же ухвалі, існують неоплачені роботи з капремонтів вулиць Січових Стрільців, Клінічної, Бродівської, 15 Квітня, Білецької, аварійної підпірної стіни на примиканні вулиць Миру та Карпенка, котрі за сприятливих літніх умов потребують нагальної оплати послуг.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Одні аферисти вимагають гроші в інших через "найсправедливіші" суди в світі, а все за наш рахунок.

    Якщо Надала з його зграєю за задницю не хоче взяти прокуратура, то може перевибори? Давно ж пора, скільки їх можна терпіти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up