Партнер рубрики Події

"Дальній" пляж з рятувальниками. Але чи надовго?

"Дальній" пляж з рятувальниками. Але чи надовго?

Ми перевірили: єдине офіційне місце для відпочинку у Тернополі, пляж "Дальній", має всі дозволи і фахових рятувальників. Питну воду привозять, а про душ на пляжі можна поки лише мріяти. Стан води і піску відповідають нормам, запевняють держслужби.

Купатись у Тернополі на офіційному пляжі "Дальньому" безпечно, бо в разі біди - поруч рятувальники. Це перевірила журналіст RIA.

Пляж окультурений, вода і пісок відповідають нормам. У цьому запевняють державні структури. Однак рятувальна служба невдовзі може зникнути. Техніку й обладнання не оновлюють, а працювати в цілодобовому режимі за мізерні зарплатні навряд чи хтось захоче. Тим паче, коли штат настільки мізерний, що коли доводиться шукати потенційного потопельника, рятувальники мусять залишити відпочивальників та їхати в найближчий район. Бо в цілій області є лише 7 водолазно-рятувальних підрозділів.

Проте міськрада нагадує: "Дальній" пляж – єдине паспортизоване місце для відпочинку тернополян на воді.

Відео дня

- Фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби провели заміри води і у місцях, де зазвичай купаються тернополяни. За результатами моніторингових досліджень взірців води встановили, що в межах Тернопільського ставу в районах ближнього пляжу, «Циганки» та готелю «Галичина», а також – на території парку «Топільче» в районі «Моржатника» вода нормативним вимогам відповідає, - наголошують у прес-службі міськради.

Також на "Дальньому" пляжі працює рятувально-водолазна служба, що суттєво зменшує можливість нещасних випадків на воді, запевняють чиновники.

Previous Next

У цей будній день 22 червня на пляжі ми побачили зо три сотні відпочивальників. Вода була теплою. Через дорогу – волейбольне поле із сіткою, де в той час змагались близько двох десятків чоловіків. 

Сам пляж чистий. На території є з десяток великих смітників. Є й чимало таблиць з номерами телефонів медзакладів і правилами поводження на воді та у відпочинковій зоні, які здебільшого розміщені на кабінах для переодягання. Самі кабіни пофарбовані, але надто низькі - жінкам високого зросту, аби переодягтись, потрібно присісти. Гачків, аби повісити одяг, не було.

- Скажу чесно: кабіни потрібно ще меншими зробити, бо люди їх часто використовують не за призначенням, хоча неподалік є туалет, - каже орендар міського пляжу Олександр Івасишин. – Гачки ще недавно були, їх вкотре вже обламали. У минулі роки були чотири волейбольних майданчики. Тепер - один, бо труби покрали. Не так давно зрізали і білборд.

Рекультивацію піску проводили у середині червня. Нещодавно провели дезінфекцію від кліщів, запевняє пан Олександр.

- Питна вода лишень - привозна, - каже Олександр Івасишин. – А от з душем проблема. Поки що технічно не бачу, як це зробити, бо досить далеко від міста. Хіба свердлити… Наразі думаємо, як цьому зарадити. Пляж прибирають двічі на день. Лише за останній час тричі косили траву на зеленій зоні.

Рятувальна вишка є поблизу води. 22 червня на ній ми нікого не побачили. Однак невдовзі з’ясували, що в той день у приміщенні рятувально-водолазної служби, яке розташоване за кілька метрів від пляжу, чергували троє людей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (19)
  • Анонім

    У нас не рятувальники, а труповиловлювачі
  • Анонім

    Отака в нас держава отакі в нас добо .оби.Що з того що в центрі є поліція і камери шнури від дерева хто відрізав вони знають когось впіймали.Не ьуде в нас України і європи також нам ще далеко.Дич потрібно в джунглі відправляти   а не в європу там можна бігати за горилою спускатися на ліанах ср..ти де захочеш дерева з корінням вивертати.Чому робити платним не всі люди ламають.Щловити одного бугая такий штраф дати щоб за ті гроші зробили 10 нових роздягальнь

    Анонім reply Анонім

    Нууу, ніхто не каже робити всі платними, а саме Дальній. Циганка нехай би собі була безкоштовною.

    Треба виходити з тієї ситуації яка склалась у нас в країні вже і зараз а не десь там в Франції чи Італії. З досвіду можу сказати, не бачив ще жодного державного пляжу в нас в країні, який би утримувався в відмінному порядку. Ніде. А от приватних - прикладів чимало.
  • Cynthia Paul

    Наше название компании Zion займа компании, мы выдаем кредиты заинтересованным клиентом, которые ищут кредиты, чтобы улучшить свою жизнь, мы можем помочь вам с любой суммы кредита. Минимальная сумма, которую мы одолжить составляет $ 5000. Максимальная сумма, которую мы одолжить 20 миллионов долларов. Годовая процентная ставка составляет 3%. Чтобы получить больше информации, электронная почта: [email protected]

    Motolife Światosław reply Cynthia Paul

    курва,засунь свої кредити собі в опу.

    Анонім reply Cynthia Paul

    Ага, розкажи комусь іншому про свій довбаний зіон
  • Анонім

    Пляж віддати в приватні руки, вхід нехай зроблять платним. І нехай вони наймають охорону і рятувальників і виганяють з території пияків. Бо скільки б в нього коштів державних не вкладали, скільки б кабінки і лавочки не ремонтували - все намарне. Сплюндрують, понищать і розкрадуть.

    Варто взяти приклад з озера в Романівці. Якийсь мінімальний порядок там навели.

    Анонім reply Анонім

    Сплюндрують, понищать і розкрадуть?????? а @ука нова @об@н@ поліція за який йух по 8000- 15000 гривень зарплати получають з наших податків???? за то щоб пішоходів на червоне штрафувати????? нехай пильнують щоб не плюндрували, нищили і розкрадали. нехай займуться тим на що люди надіялися коли цю поліцію запустили!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anonymous reply Анонім

    Боже який маразм, до чого тут поліція, якщо відпочивальники неадеквати, поламали рогами все що бачили... Пропоную всі патрулі на дальній пляж, нехай пісок стережуть!!! А наша доблесна громада якось сама справиться зі всіма правопорушеннями в місті... ооо, і маячками сліпити не будуть!

    Анонім reply Анонім

    Якщо відкинути матюки, то слушне зауваження, але поліція не зможе патрулювати там ввесь час, інакше цей пляж в утриманні стане золотим. А там таки постійна охорона потрібна, щодня там кілька сот а то й тисяч людей бувають.

    Можливо допомогло б відеоспостереження, але ж камери в кабінках не поставиш. Моя особиста думка, що найефективніше буде, якщо пляж матиме господаря. І на цю думку наштовхує позитивний приклад ставу в Романівці.

    Анонім reply Анонім

    Скільки коштує вхід на став в романівці?

    Анонім reply Анонім

    Минулого року брали 20 гривень з машини, яка заїжджала на берег. З людей, котрі приходили пішки - коштів не брали. Сміття не узбережжі не було, очевидно що територія прибиралася.

    Анонім reply Анонім

    Поки що в утриманні золота поліція. А чому не зможе тамбути щодня?там велике скупчення людей то нехай будуть і менти там. На футболі їх завжди купа, на концертах також. Виходить що миплатимо поліції зарплату то і ще будеио платити за вхід на пляж. Якщо так то нашо нам та поліція. Краще заплатимо ті гроші що поліції охороні пляжу.

    Анонім reply Анонім

    hh

    Анонім reply Анонім

    Поліція не вирішить проблему прибирання і утримання в належному стані території.

    Анонім reply Анонім

    на дальному сміття також нема. там також підприємець прибирає. поліція вирішить(якщо захоче,звісно) проблему засмічення. тобто якщо там будуть менти то ніхто не буде порущувати адмінкодекс, тобто паління, бички, засмічення, матюки, поява в нетверезому стані, розпиття спиртного, і так дальше. буде все культурно і безкоштовно. прийшов, позасмагав, поплавав, попив квасу, поїв морозива, і викинув етикетку в смітник(бо інакше штраф) і так далі...

    Анонім reply Анонім

    В теорії все так. Але: треба ще час від часу новий пісок завозити, кабінки і лавочки обновляти і фарбувати, рятувальників та спорядження для них утримувати. В ідеалі мав би бути ще душ і камера зберігання. Я ососто вважаю, що приватна ініціатива буде краща. І менш обтяжлива для бюджету.

    Івасик Телесик reply Анонім

    Так пляж і так в оренді, нащо його ще й продавати? Про які обтяження для бюджету ви говорите? Оренда вроді як передбачає прибуток. Платним пляж можна робити лише у випадку існування безкоштовної альтернативи!

    Анонім reply Івасик Телесик

    Збираються цього року Циганку облагороджувати. От і безкоштовна альтернатива. І добиратися з міста до нього простіше.

    Не продавати, а дати в оренду з правом збирання невеликої суми за вхід.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up