Партнер рубрики Події

Гривня «плаче»: євро по 35. Що думають тернополяни?

Гривня «плаче»: євро по 35. Що думають тернополяни?
  • Долар США подоржчав до 28,56 грн, а євро до 35,07 грн. Такі курси валют Національний банк України установив на вівторок, 16 січня. 
  • Ми запитали у тернополян, чи вплине це на них. 

Тернополянка Марта Журавель каже, що для неї такі зростання курсів валют є важливими. Дівчина приблизно раз в рік їздить за кордон, щоб побачити нову країну.

- А гроші на це відкладаю у гривнях, - каже Марта. - І ось, вчора планувала наступну поїздку й розраховувала на 350 євро. Але коли побачила, що в гривнях це 12 тисяч, то була шокована. А на економіку нашої країни це може вплинути тим, що піднімуться ціни відповідно до курсу. Хоча читала, що експерти кажуть, підвищення курсу робить економіку україни стійкішою. 

Читайте також: Новий антрирекорд: Євро вперше в історії перевалив за 35 грн - курс валют на 16 січня

Відео дня

А приватний підприємець Андрій Цибульський каже, що це важливо для будь-якої людини, задумується вона про це, чи ні.

- Курс нацвалюти впливає абсолютно на всіх, це економіка і нікуди ми від цього не дінемось, - вважає чоловік. - Знецінення гривні звичайно ж проявиться на цінах. Це ми вже бачимо з цінами на пальне, яке ми імпортуємо за валюту. Це аж ніяк не є позитивним сигналом для економіки України. Впаде чи підніметься валюта, важко сказати, треба володіти багатьма економічними та фінансовими показниками. Але аналізуючи тенденцію останніх років, то суттєвого зміцнення гривні напевно не слід очікувати.

Тернополянка Світлана Гуменна каже, що на вартість національної валюти впливає в основному стан економіки держави. На вартість продуктів, нафтової, продовольчої та - будь-якої іншої продукції впливає стабільність валютного курсу.

- Звичайно, хай навіть мінімальне здорожчення останнього призводить пропорційно здорожчення усього, що експортується, - каже тернополянка. - Досі немає виплат "дитячих" грошей. Даються взнаки витрати, пов'язані зі святами.

А як думаєте ви, чи буде ще рости валювати? Як це вплине на ваш гаманець? Чи встигли вигідно поміняти гривні на валюту ще до росту курсу? Пишіть про це у коментарях під цією публікацію. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Tarnopol Mst

    Шокована марта. О жах який. 350 євро виросто в ціні. На скільки за рік? Що тебе аж в шок кинуло. На 1000 гривень? Хотіла потратити на екскурсію 12.000 а треба вже 13.000? Хоть бись не вмерла від такого стресу. На майбутнє тримай гроші в євро,раз їздиш їх тратити в ЄС. А якщо така патрійотка,то будь нею до кінця,і трать гроші в Україні. Тут слава Богу гривня ходить

    Надія reply Tarnopol Mst

    Не рахуй чужі гроші. Має людина можливість, тай має. Якщо євро зросло, то означає, що на гроші попадають всі, хто їде за кордон. Не лише ця дитина

    Tarnopol Mst reply Надія

    А хто рахує її гроші? Вона сама усе розповіла,якщо ти непомітила. Публічно,якщо ти знову не помітила.  Я лише зробив висновки,на основі поданого на загальний розсуд
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up