Партнер рубрики Події

Маєте претензії до перевізника в районі? Не мовчіть!

Маєте претензії до перевізника в районі? Не мовчіть!

Порушення графіка руху автобуса чи хамство водіїв подолати непросто. Така біда є в Тернополі, з таким стикаються і у районах. Представники влади кажуть, що готові діяти, але у межах Закону і якщо порушення дійсно є

З проханням допомогти повпливати на перевізника, який обслуговує маршрути "Тернопіль-Мала Лука" і "Тернопіль-Козина", звернулась тернополянка Надія Головко. Жінка офіційно скаржилась у різні інстанції. Тепер вирішила звернутись до ЗМІ. Покарання для недобросовісного перевізника, переконана жінка, дисциплінуватиме інших власників районних маршрутів, а також покаже людям, що аргументовані скарги дають результат.
 – Ці маршрути вже декілька років років обслуговує приватний підприємець Голод М. Я., – розповідає пані Надія. – Якщо ще два роки тому він мав два автобуси і найманого водія, то останнім часом сам їздить роздовбаним бусом. Якщо раніше, бувало, не з’являвся на маршруті день, то в 2016 році його може й тиждень не бути.
Надія Головко зі своїм чоловіком у теплий період і “дачні місяці” живуть у селі Кокошинці. Іноді доводиться їздити до міста за продуктами чи ліками або ж відвозити урожай.
 – Мій чоловік – інвалід другої групи з онкозахворювання, автомобіля не маємо, – розповідає вона. – Якщо автобус, який має бути за графіком, не приїхав, змушені ходити пішки по сім кілометрів до сусіднього села. Ми написали скарги, зокрема в Департамент розвитку інфраструктури, транспорту і туризму. Але результату поки нема. Кажуть, що все роблять "за процедурою", хоча їм відомо про систематичні зриви рейсів. Натомість після скарг підприємець, коли з’являвся на маршруті, почав відіграватися на нас. Хамить і погрожує, що мене і мого чоловіка возити не буде.
Тернополянка сподівається, що чиновники таки зважать на ситуацію і наведуть лад на маршруті.
У департаменті розвитку інфраструктури, транспорту і туризму обладміністрації нам підтвердили – скарги на перевізника є.
 – Систематичні скарги наразі надходять лише від згаданої тернополянки, – повідомили у департаменті. – Перевірка та спілкування з перевізником підтвердили, що проблеми з дотриманням графіка є. Чоловік поки що працює на маршрутах, але вже підготовлений наказ про розірвання з ним угоди. Все повинно бути зроблено згідно з законом. Разом з тим, у перспективі можливі проблеми, бо ж черги на обслуговування цього маршруту нема. І невідомо, чи знайдеться хтось інший для перевезення пасажирів.
У департаменті наголосили, що готові приймати від громадян скарги на проблеми у сфері пасажироперевезень. Поскаржитись на перевізника чи неправомірні дії водія або ж навпаки – похвалити його за хорошу роботу можна в департаменті розвитку інфраструктури, транспорту і туризму обладміністрації, що розташований на вул. Грушевського, 8 (“білий дім”), п’ятий поверх.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Перекриють рух транспорту на вулицях Замонастирська – Татарська 08:00 16 травня кілька вулиць в Центрі будуть без електрики 22:09 Як Тернопільщина відбудовує Архангельське на Херсонщині: ексклюзивний репортаж «20 хвилин» play_circle_filled photo_camera 22:00 На Тернопільщині будуть заморозки на ґрунті Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 21:11 На Тернопільщині 15 і 16 травня аварійно відключатимуть електрику. У кого і де не буде світла? 21:00 Якщо буде дефіцит: графік відключення електрики на Тернопільщині 13-19 травня 20:03 На Тернопільщині відкрили будинок для внутрішньо переміщених осіб: які умови та хто зможе поселитися photo_camera 20:00 Кинув коледж і підписав контракт з тернопільською артбригадою 19:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника Віктора Безпалого, який вчиться ходити після поранення 18:01 То був стрес на ціле село: де зараз справа загибелі у ДТП двох людей, авто яких «зім’яло» під автобусом 17:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії (ОНОВЛЕНЕ) 17:00 21—24 травня на Східному і Дружбі будуть тимчасові незручності з водопостачанням 16:38 Передали нашим тернопільським тероборнівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:00 Померла студентка ТНПУ 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 15 травня 15:00 У Тернополі виходили дівчинку, вагою 800 грамів play_circle_filled 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up