Партнер рубрики Події

Місто на Тернопільщині на один день закликає відмовитися від автомобілів

Місто на Тернопільщині на один день закликає відмовитися від автомобілів
  • У п'ятницю, 20 вересня, міська рада Чорткова закликає всіх жителів міста залишити свій автомобіль дома, скористатися велосипедом, безкоштовним громадським транспортом або просто прогулятися пішки. 
  • У Чорткові проходить Європейський тиждень мобільності.

Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) – це популяризація сталих видів транспорту, яка заохочує громади в рівній мірі враховувати потреби пішоходів, велосипедистів та автомобілістів.

Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад двох тисячах міст і сіл Європи та світу, щоб показати, що використання приватних автомобілів потрібно зменшувати, а використання громадського транспорту і велосипедів – збільшувати.

Цьогорічний тиждень мобільності вказує на безпечну ходьбу🤸‍♂️, їзду на велосипеді 🚴‍♂️ та користь, яку він може мати для здоров’я, навколишнього середовища🏔 та банківського балансу! Активні види транспорту, такі як ходьба та їзда на велосипеді, не мають викидів і допомагають підтримувати серце та тіло здоровими.

Відео дня

Міста, які сприяють ходьбі та їзді на велосипеді на приватному транспортному засобі, також були визнані більш привабливими, з меншими заторами та більш високою якістю життя.

- Тож цього вересня, чому б вам не погуляти з нами та випробувати користь хотьби та велосипеда для себе? - йдеться у повідомленні Чортківської міської ради. В п'ятницю, 20 вересня, запрошуємо всіх жителів Чорткова залишити свій автомобіль дома , скористатися велосипедом, безкоштовним громадським транспортом або просто прогулятися пішки.

Крім того, у зв’язку із проведенням заходів у п’ятницю, 20 вересня, організованих Чортківською міською радою в рамках Європейського тижня мобільності, рух транспортних засобів по вул. Ст. Бандери (нижче районного суду) буде з 9:30 год призупинено до 13:00 год. Рух вниз – по вул. Зеленій, рух вгору – по вул. Носса. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up