Партнер рубрики Події

Нічийне авто із наркозакладками, під яким ще й плодяться щурі – і це за крок до садочка

Нічийне авто із наркозакладками, під яким ще й плодяться щурі – і це за крок до садочка
  • Чого чекаємо, поки діти покалічаться? Хто забере авто без номерів, яке стоїть роками на галявині попід парканом садочка, нарікають люди, які живуть по сусідству і батьки, які водять дітей до садка.
  • Завідуюча садочка роками закидає зверненнями різні інстанції, бо там і закладки з наркотиками, і п’ють – за цей час отримувала лише письмові відповіді, що власника знайти не можуть, і зачіпати авто, відповідно, теж.
  • У поліцію звертатися, якщо «нічийне» авто перешкоджає руху. У решті випадків пишемо муніципалам і додаємо локацію та фото.
  • Чого чекаємо, поки хтось з дітей покалічиться? Коли їх вкусить щур чи поріжуть склом руки-ноги? Чекаємо, доки біда не станеться? — мама трьох діток Ольга Воробець забила на сполох. —  Сьогодні зафільмувала, як під авто гонять щурі. То скільки часу ще це залізне одоробало має стояти за метр від паркана садочку і поруч з житловими будинками?  

Жінка розповіла, що потрощений автомобіль, з пробитими колесами і без скла на вікнах, стоїть біля садка №23, що на вул. Лепкого, вже роками. Раніше на ньому були номери. Останні пів року їх немає. Ще донедавна в авто був дах і багажник – днями і їх відірвали.

Відео дня
  • Старші діти по ній скачуть, всередині лазять, виламують все, що залишилося... Їх постійно звідти ганяють, але то марна справа. Вчора вихователька із садочка ганяла, а коли я поверталась – я за цю роботу взялась, — каже пані Ольга. — От що можна зробити із даним об'єктом? Куди звернутися, щоб це так зване авто забрали?  

Жінка за порадою журналістів подзвонила на довідку міськради. Там вислухали і повідомили, мовляв, треба шукати власника. Скиньте фото на вайбер, будемо думати.

Жінка ще й виставила пост у групу «Тернопільські мамусі», де просила поради, як прибрати від садка злощасне нічийне авто.

У коментарях Uliana Kohut радить звертатись в муніципальну інспекцію – мовляв на вайбер повідомляєте, скидаєте локацію та фото. Їм така схема допомогла – за три дні «нічийний» і побитий бус з-під вікон забрали.

Завідувачка садочку №23 Галина Летинська каже, що зі скаргами батьки вихованців до неї не звертались. Це авто стоїть за межами території садка.  Жінка написала вже купу листів і до поліції, і до жеку – і регулярно отримує відповіді зі всіх структур, мовляв, не можуть забрати нічийне авто, бо не можуть розшукати власника. А машина поступово перетворюється на місце для закладок наркотиків та зустрічі друзів по чарці.

Навіть якщо авто без номерів – це в будь-якому випадку чиясь власність, кажуть в управлінні патрульної поліції в області.

  • Якщо авто припарковане і перешкоджає дорожньому руху – звертайтесь на лінію 102, — пояснила речниця управління патрульної поліції в області Катерина Басалига. — Якщо ні, але авто тривалий час там стоїть – повідомляйте міськраду. Вони вже скеровуватимуть інформацію до муніципальної інспекції та до патрульних.  

Такі зверненням необхідно адресувати муніципальній інспекції, обов’язково вказуючи адресу та фото, радить речниця міськради Мар’яна Зварич.

  • Є спеціальна процедура, за якою можливо евакуювати таке авто, — каже речниця міськради. — Вона тривала в часі, бо спочатку потрібно встановити власника, якщо немає номерів.

Під вечір того ж дня, коли вийшов матеріал, нам подзвонили мешканці і повідомили, що авто вже прибрали. 

Довідка

Куди звертатись, аби забрали нічийне авто?

Муніципальна інспекція міськради: тел. +38-067-447-31-86, +38-067-447-32-78, +38-073-015-14-81 (Viber)

До повідомлення потрібно долучити місце розташування авто і фото.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Larisa Tuchyna

    Добре, що ті авто, де власник відомий - евакуюють без проблем...
    А авто припарковане, азагалі то з порушенням ПДР - на газоні...
  • Larisa Tuchyna

    Вже й без капоту?
  • Roman Sagan

    Вже вчора його не було. Забрали.
  • Sveta Dobranska

    Там щур живе

    Pavel Orestovich reply Sveta Dobranska

    Sveta Dobranska і бомж Валєра
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up