Партнер рубрики Події

Новітня форма сімейного виховання в Україні — патронатна сім’я

Новітня форма сімейного виховання в Україні — патронатна сім’я

Нову професію — патронатного вихователя, презентували у Чортківській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості на засіданні клубу для безробітних “Шлях до успіху”.

— Одним з пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності. Тому в Україні впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім'ї патронатного вихователя, — зазначив здиректор Чортківського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Руслан Пліщук.

Присутнім розповіли про пільги для патронатних сімей та підтримку держави, заробітну плату, яку отримують патронатні сім'ї.

Хто може бути патронатним вихователем, які його завдання, права та обов'язки, що це дає дитині, батькам? Відповіді на ці запитання цікавили безробітних. Це може стати оплачуваною роботою, справою життя, можливістю проявити себе, віддати часточку своєї душі дитині, яка потребує підтримки.

— Головне в цій професії — любити та розуміти дитину. Сподіваємося, що завдяки збільшенню кількості дитячих будинків сімейного типу та впровадженню патронатної сім'ї кожна дитина знайде свою справжню сім'ю, — зазначив Руслан Пліщук на закінчення зустрічі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up