Партнер рубрики Події

"Покойся з миром, Бадмус"… Шестикурсниця медуніверситету пішла з життя, бо не склала іспиту

"Покойся з миром, Бадмус"… Шестикурсниця медуніверситету пішла з життя, бо не склала іспиту
  • Під постом-співчуттям викладача, на факультеті якого дівчина вже вкотре не склала іспит, чимало коментарів від земляків студентки, у тому числі і з погрозами. Чоловік відповідає кожному та переконує, що ніяких зловживань не було.
  • Чи перевозитимуть тіло студентки для поховання на Батьківщину, поки що невідомо. Ми повідомлятимемо про це додатково.

 

Студентка-шестикурсниця медуніверситету втретє не склала іспиту і, ймовірно, через це наклала на себе руки, випивши щурячу отруту. Дівчина залишила записку. Такою є попередня версія смерті студентки, кажуть у поліції.

Бадмус Ололаде Рафіат – була студенткою 6-го курсу медуніверситету. Вона – з Гани. Народилась 6 квітня 1995 року. Дата смерті – 16 січня 2020.

В Асоціації студентів Нігерії Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Badmus Ololade Rafiat була відповідальною за соціальний напрямок.

Відео дня

Під повідомленням з висловленим співчуттям, яке опублікував на своїй сторінці викладач вузу, десятки коментарів від іноземців – від тих, хто був знайомим чи дружив з Бадмус. Є й такі, які звинувачують викладача та погрожують йому. Ми свідомо не називаємо прізвища та імені чоловіка, а також посади, аби не наражати його на ще більшу небезпеку (повні дані відомі редакції – прим. авт.)

Викладач відповідає практично на кожен коментар.

- Частина інформації не може бути оприлюднена, виходячи із поваги до пам’яті моєї студентки, - пише викладач у відповіді на один з коментарів. - Якщо виникають питання - звертайтеся до мене особисто (мої двері завжди відкриті) чи в особистій переписці. Можу запевнити, що ніяких зловживань не було. Як тільки буде нагода повідомити більше - повідомлю.

Щодо поховання дівчини і чи перевозитимуть її тіло на Батьківщину – поки що інформації немає. У вузі нічого не говорять. Можливо, студентку поховають тут, на Тернопільщині, де вона провела останні 6 років. Принаймні, на нашій землі покояться вже п’ятеро студентів-іноземців цього вишу.   

Нагадаємо, тіло невідомої молодої темношкірої дівчини на вулиці Тролейбусній виявив місцевий житель. Він викликав швидку та поліцію.

Дівчину без свідомості та в стані клінічної смерті госпіталізували до медзакладу. Проте врятувати її не вдалося. При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що загибла - студентка одного з місцевих вишів, 1995 року народження.  

- У день нещастя вона прийшла до подруг схвильована через проблеми в університеті, повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. - Студентка не знала, як про це повідомити батькам.

Тіло дівчини знайшли біля будинку одногрупниць, а в їхній квартирі прощальну записку. Одна з версій - потерпіла випила невідому отруту.

Остаточна причина смерті буде відома після розтину. Даний факт внесли в ЄРДР відповідно до статті 115 ККУ. Триває слідство, запевнили у поліції.

Як стало нам відомо від власних джерел, студентка-шестикурсниця втретє на склала іспит з одного з предметів. Тому її могли б відрахувати з вишу.

Чи працює з викладачами і студентами-іноземцями психолог, аби допомогти опанувати себе в цій складній ситуації, ми поцікавились у вузі. Також намагались дізнатись, куди можуть в подібному випадку звернутись студенти-іноземці за допомогою, в т.ч. і психологічною. Коли нам нададуть відповідь – опублікуємо її.

Редакція висловлює співчуття всім, хто знав Бадмус. Покойся з миром…

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (97)
  • Людмила Комендат

    Що ж ви всі судите людей - і студентку і викладачів не з висновків правоохоронних органів, а зі статті в ЗМІ ?  Навіть родина дівчини не вірить у таке самогубство, а має іншу версію.
  • Дохтор

    Вона написала предсмертну записку в якій сказано , що  вона  неможе зробити , можливо від неї хотіли щось інше  , можливо щось інше а  про що нам не кажуть .  Вона з багатої сімї і гроші мала , мала відкриту Британську візу , сестра проживає у Англії ,  громадянка Великобританїї . В записці чітко написано я неможу це зробити , від неї вимагали щось інше крім іспиту , що вона написала я неможу це робити , а нам пишуть  що це нездала іспити . Викладач  добре знає що він від неї хотів , , ,


    ось текст з фото :

    Pls forgive me
    I love everyone
    but
    I can't do it

    Богдан Богданович reply Дохтор

    Can't do what ?  Херня це все. Просто би здала його і все. Ше не таких викладачів здавали.

    Igor Novak reply Дохтор

    Я теж про це подумала. Була інша причина
  • Дохтор

    Вона написала предсмертну записку в якій сказано що вона цього робити  може , можливо від неї хотіли щось інше  можливо , можливо викладач її хотів .  
    Вона з багатої сімї і гроші мала , мала відкриту Британську візу , сестра проживає у Англії постіно громадянка Великобританїї,

    В записці чітко написано я неможу це зробити , від неї вимагали щось інше крім іспиту , що вона написала я неможу це робити , а нам пишуть  що це нездала іспити .
    Викладач  добре знає що він від неї хотів , , ,


    ось текст з фото :


    Pls forgive me
    I love everyone
    but
    I can't do it
  • Михайло Терен

    а відкрита кримінальна справа - доведення до самогубства проти викладачів, декана і ректора?  всім відомо про хабарі в медичному, всі бачать рівень життя викладачів медичного!  екзамен 200-500 доларів здати для іноземця це занадто!
    всіф іноземні студенти мають вимагати покарання ректора, денканів за доведення до самогубства!

    Igor Novak reply Михайло Терен

    Це для нас великі гроші,з закордоном 2 дні роботи. Це не багато. А хто буде ходити на роботу за 4.5.тис гр. ???? Де обіцяних 4.000тис дол . зарплата?  Справедливо є тим,що в такій бідній державі, високопосадовці мають в день зарплату від 20-50 тис. гр. ,За ,що ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up