Партнер рубрики Події

Що має бути в чоловіків на голові у 2018

Що має бути в чоловіків на голові у 2018

Тернопільські чоловіки просиджують у салонах по півтори-дві години. Актуальні зачіски – з довшим «верхом», короткі стрижки менш популярні. А ще бородачів у місті з кожним днем стає все більше, і ця тенденція збережеться.

Модників багато не тільки серед жінок, а й серед чоловіків. Тому і не дивно, що місто поринуло в стихії барбершопів.

Барбершоп (назва походить від слова барба – борода) – суто чоловічий заклад, де представники сильної половини людства можуть підстригтися без всякого «гламуру». Це не салон краси у звичному розумінні, де обслуговують представників обох статей, і не чоловіча перукарня, а свого роду клуб, де чоловіки можуть привести себе до ладу подалі від цікавих жіночих очей, поспілкуватися з однодумцями. Перукар-модельєр Мар’ян Олексюк знає чи не все про те, які чоловічі зачіски нині актуальні, а від яких стрижок краще відмовитися, він живе в епіцентрі перукарської моди.

Готові до експериментів

- Барбершопи досить популярні і в Тернополі. Мати 8-9 таких закладів на невеличкий обласний центр – досить хороший показник. Це означає, що все більше представників сильної статі приділяють увагу собі та своєму зовнішньому вигляді.

Відео дня

Майстер зізнається, що перукарська індустрія краще розвинена на Сході та в Центрі країни. Законодавці моди – Київ, Львів, Одеса, Харків. Там, за його словами, працюють досить «потужні» фахівці, які вносять свою лепту у розвиток чоловічої моди. У Тернополі до останнього часу перукарське мистецтво було не настільки розвиненим. Хоча зараз ситуація змінилася. Усе більше молодих людей готові експериментувати, вживатися в нові образи.

- Центральні та східні міста-мільйонники у цьому плані більш розкуті, вони не бояться вирізнятися з-поміж інших, - говорить тернополянин. – Тому й майстри мають змогу втілювати свої фантазії у створення нових образів. У нас переважна більшість людей звикла бути, як усі. Серед поціновувачів якихось змін у плані стрижки виступає більше молодь. Хоча, якщо деякі клієнти не готові до асиметрії чи ще чогось, ми завжди знаходимо той варіант, який відповідатиме його внутрішньому стану настрою та стилю.

Коротко – не актуально

Як і кілька років тому, у тренді досі залишається undercut. За словами Мар’яна Олексюка, - це практична і водночас стильна чоловіча стрижка. А головне – вона підходить як для густого, так і рідкого волосся.

- Перше зародження цього стилю відбулося ще в двадцяті роки, - говорить він. – Він асоціювався з деяким епатажем у світ моди. Люди котрі так стриглися, прагнули привернути до себе увагу, виділитися з натовпу. Сьогодні цей стиль також у моді. Така стрижка характеризується, як правило, вибритими потилицею і скронями. Зверху залишається волосся, яке укладається або набік, або назад.

Серед популярних зачісок нині TopKnot — варіант зачіски Man Bun, яка є, по-суті, простим вузлом із пучка довгого волосся на голові. Такий вид зачіски ми можемо побачити на зображеннях японських самураїв. Top Knot підійде людям з круглим і овальним обличчям. Але, якщо зачіска гармонійно поєднується з бородою, то вона пасуватиме кожному чоловіку.

Модно в стилі фейд

Найбільш актуальна зачіска сьогодення – фейд – зверху локони довші, а під ними – усе коротше.  При такій стрижці волосся на потилиці досить коротке, а довші локони лишаються зверху, візуально створюється ефект напилення. У сучасному перукарському мистецтві представлені найрізноманітніші види цієї стрижки. Техніка фейд складна, але готовий варіант гарний і охайний. Серед поширених видів можна виділити: low, high, конусоподібна, клин, темп тощо. Чоловіча стрижка фейд (Fade), представлена різновидом taper, пропонує середній варіант довжини волосся, це спортивна зачіска яку дуже люблять молоді люди.

- Образ буде незабутнім і виразним до нього підійде будь-який одяг. Це ідеальний варіант для власників різного типу волосся, доречна стрижка для кучерявого локонів і для чоловіка із залисинами, в другому випадку можна приховати ці явні недоліки, - говорить перукар.

Незалежно від форми обличчя, зачіска типу Fade підібрана правильно коригує кожну лінію. Стрижка дозволяє створювати класичний або експериментальний образ, навіть не дивлячись на те, що волосся деяких варіантів короткі. Найвідоміші представники зоряного світу, які носять стрижку Фейд, це – Девід Бекхем і Бред Пітт.

Серед коротких – «Цезар»

Хоча короткі стрижки не актуальні, залишилися й деякі прихильники боксу та напівбоксу (за технологією ці стрижки ідентичні, вони відрізняються лише висотою зняття волосся машинкою). Місцеві представники сильної статі, за розповіддю майстра, також обирають «Канадку» (стрижка спортивного характеру); стрижки «Їжак» (має круглу форму), «Бобрик» (продовжена заокруглена форма), «Каре» (форма трапеції) – підходять для чоловіків з густим та жорстким волоссям, технологія виконання подібна, різниця – у формі лоботім’яної ділянки. Найпопулярніша серед коротких стрижок – «Цезар». Основні переваги стрижки Цезар — простота у виконанні і відсутність вікових обмежень. Робиться ця стрижка швидко, а носити її може і хлопчик, і чоловік у поважному віці. І тим, і іншим вона припаде до обличчя і додасть зовнішності охайності, а шевелюрі акуратності. Основна маса шанувальників «Цезаря» знаходяться у середній віковій категорії – стрижка відмінно підійде до будь-якого статурі і кольором волосся, до всіх стилів одягу.

Відрощують бороди

Поява бербершопів зумовила великий попит і на бороди. Чоловіки проводять у салонах по півтори-дві години, аби ця ділянка на обличчі була акуратною та доглянутою.

Вірний вибір форми бороди приховає і рубці і шрами, і скоректує форму обличчя, і неідеальний ніс прикриє. Недбале ж оформлення цієї ділянки обличчя спотворює весь зовнішній вигляд носія. Тому за цю справ повинен братися лише професіонал, зауважує Мар’ян Олексюк. Серед різновидів стрижок – італійська, повна, жабо, французька чи руська. Багато залежить і від побажань відвідувачів, стилю одягу, професії тощо.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Діонісій

    треба хрен на чоло пришити, тоді будеш в тренді !
  • Убивця Тараканів

    Зараз модно виглядати як лісоруб. Який не рубає дерева а цілий день доглядає за собою, що б подобатись іншим лісорубам
  • David Starr

    "Понти для обмежених".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up