Партнер рубрики Події

Скільки коштує жити екологічно (інфографіка)

Скільки коштує жити екологічно (інфографіка)

Якими базовими речами варто обзавестися, щоб розпочати екологічний спосіб життя та у скільки це може обійтися,  дізнавалась журналістка “20 хвилин”.

 

Для того, щоб перейти на екологічний спосіб життя потрібно обзавестись еко-речами, а якими саме журналістці “20 хвилин” розповіла Президент ГО «Let’s do it Green Ukraine» Оксана Тюпа.

Топ-5 еко-речей 

1. Cup-to-go. 

Це чашка, куди ви будете купувати собі каву цілий день, уникаючи використання одноразового посуду для кави чи чая. Її вартість близько 200 гривень.

Відео дня

2. My Bottle.

 Або ж просто спортивна пляшечка для води. Завдяки ній ви не будете купувати воду по дорозі, а візьмете з собою і так станете менше споживати пластику. Пляшка для води коштує в середньому від 100 до 300 гривень.

3. Еко-сумка. 

Сумка, а не одноразовий пакет. Так Ви завжди матимете зручну сумку з собою і не будете викидати одноразові пакети. Еко-сумки зараз продають різноманітних дизайнів, бо це стало модним. Їх вартість приблизно 150 гривень.

4. Контейнери. 

Окремо для сухого сміття і виносити його тільки у спеціальний контейнер під будинком, куди викидати сухе сміття (пластик, папір, пет, пакети, інше), якщо не встигаєте сортувати.

Також в магазинах контейнери можна використовувати замість поліетиленових пакетиків.Їх вартість від 50 до 150 в середньому. 

5. Дерев’яна зубна щітка.

Використовуючи такі, можна зменшити споживання пластику, який йде на виробництво звичайних щіток. А ціна близько 70 гривень.

Звичками екологічного способу життя поділився сімейний лікар Олександр Подлесоцький:

- проводити більше часу на природі

- стежити за витратою води

- вирощувати продукти харчування

- носити речі тривалого користування з натуральних матеріалів

- не викидати речі - краще комусь подарувати

- скорочувати кількість відходів, використовувати речі більше одного разу і повторно їх переробляти

- використовувати енергоощадну техніку , еко-автомобілі, косметику

- відмовитися від фаст-фуду, вживати тільки органічні продукти (без ГМО)

Якщо підрахувати, то для того, аби розпочати жити екологічно потрібно близько 600 гривень. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ната Ли

    Прочитала попали.....щось мені пригадалося....у радянські часи так і жили)))паккєетики прали і сугили,щоб багато разів використовувати,була сумка-авоська із шнурка  плетена,щітка зубна деревяна була і сміття виносили окремо харчові відходи і окремо все решта.Тепер я знаю ,як таке життя називаєттся!!Еко!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up