Партнер рубрики Події

Тернополяни платитимуть за тепло менше: хто саме і на скільки

Тернополяни платитимуть за тепло менше: хто саме і на скільки
  • Ціна на газ зменшиться на 30%, повідомив голова уряду Олексій Гончарук, Хто платитиме за тепло менше, для багатьох лишається незрозумілим.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи здійснить перерахунок КП " Тернопільсміськтеплокомуненерго" та який буде тариф для абонентів, які мають централізоване опалення. 

Про те, що українці мають платити за газ менше, глава держави та представники уряду говорили ще на початку грудня. Тоді прем’єр запропонував законопроєкт, який дозволить споживачам газу платити менше. Новий закон мав виправити недосконалість чинного, який не дозволяв змінювати тариф до 2021 року.

Уряд надав всі необхідні інструменти і переклав відповідальність за зниження місцевим органам влади. Тому платіжки менші на 30% очікувати зможуть не всі українці. До того ж, на розсуд місцевих органів влади вартість послуг за централізоване опалення можуть не змінювати. Рішення про перерахунок прийняли місцеві ради Черкаси, Житомир, Кривий Ріг, Обухів. Там люди з тепло заплатять майже на 30% менше. Про це повідомив Олексій Гончарук.

Журналіст «20 хвилин» дізнався, чи зможуть тернополяни платити менше. Відповідно до рішення виконкому, для користувачів централізованого опалення та гарячого водопостачання має бути здійснений перерахунок за три місяці – жовтень, листопад та грудень. Як пояснює директор КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Андрій Чумак, користувачі централізованого опалення отримають платіжки за грудень з перерахуванням.

Відео дня

- Наразі ми проводимо перерахування для усіх наших споживачів послуг, – пояснює Андрій Чумак. – Люди отримають платіжки, у яких будуть вказані повернуті кошти за три місяці. Чи ця сума буде вказана за три місяці разом, чи за кожен місяці окремо, ми ще не знаємо. Якщо не встигнемо дати розшифрування, то його тернополяни отримають трохи пізніше. Ці кошти після перерахування відніматимуть від вартості послуг за грудень.

Які ж платіжки отримають тернополяни за січень і наступні місяці – поки що невідомо. Як пояснює Андрій Чумак, КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» здійснює перерахунок за три місяці відповідно до рішення виконкому. Можливо, підприємство отримає новий тариф, а можливо, виконком буде приймати ще одне рішення про перерахування, тому про подальші зниження говорити ще рано.

- Тариф поки що лишається старим, оскільки чинне законодавство нам не дозволяє його змінити, – розповідає Андрій Чумак. – Ми не можемо цього зробити, доки населення не обере вид послуг, які вони хочуть отримувати. Законом цей термін встановлений до 1 травня. Якщо населення цього не зробить до визначеного терміну, то вид послуги буде встановлено автоматично, але його потім можна буде змінити. З новими договорами вводиться пеня і за несвоєчасну сплату, тому ми не очікуємо, що люди будуть укладати нові договори.  

Як розповідає директор комунального підприємства, коефіцієнти для перерахування уже є. Тернополяни можуть очікувати після перерахунку повернення коштів за жовтень приблизно - 20% сплаченої суми, за листопад – 18%, а за грудень – 23%. Це пов’язано зі зниженням вартості газу. Андрій Чумакдодає, що ціна на газ у січні зростає у порівнянні з попереднім місяцем. А в грудні вартість блакитного палива, у порівнянні з листопадом, знизилась, хоча очікували зростання.

Платіжки з меншою сумою отримають усі користувачі централізованого опалення. Тих, хто мають індивідуальне опалення, це рішення не стосується. Загалом у Тернополі близько 780 будинків підключені до централізованої системи постачання тепла.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (53)
  • Ігор Бздуда-Пердославський

    Подрочили? А тепер в жопу!

    Ігор Дуда reply Ігор Бздуда-Пердославський

    Який потужний стимул - роги на голові в хлопа!
    Вона при них повільно й неухильно перетворюється в жопу
    Клички міняє кожен день: "крест саша"-"джек"-"андрій"-"тімоха"
    Ще й "дед" був, але зник - мабуть, обжерся гівна трохи
    Усе це бидло не лише безграмотне й сцикливе,
    А ще й патологічно, вроджено брехливе
    ОДНЕ ЛИШ ЗДАТНЕ ЧМО ТАКУ ХЕРНЮ, ЯК ВІН, СТРОЧИТИ-
    ЦЕ ТЕ, ЯКОМУ РОГИ ДОВЕЛОСЯ НАЧЕПИТИ
    І як би не ховалося воно й не маскувалось у  тіні
    Ті роги видно із  бидлоти стилю  маячні
    Судячи з тексту нагорі - обжерлось бидло гівна знов
    Воно якраз "оздоровило" його кров

    Ігор Дуда reply Ігор Бздуда-Пердославський

    Це не роль - це стиль життя рогоносця з довгим набором кличок (jack winchester-саша крест- андрій-дед-тімоха-валентина-поліна.....і т.д.). Хоча справжнє ім'я його валера (свідомо пишу з малої букви) . А прізвище - як у відомого польського футболіста. Коли навішані колишньою дружиною роги починають надто тиснути на його голову і викликати неприємні відчуття, воно знімає симптоми сумішшю власної сечі та фекалій. Цього разу воно, мабуть,  змішало інгредієнти не в звичній  пропорції - і от наслідок. Поспівчуваймо - все таки людиноподібна істота. Хоч і з рогами на голові й клапатими, як воно само висловлюється, "вушами".
  • Teren Teren

    От ідіоти зебільні. Ви що, насправді такі придурки чи то роль у вас така?

    1. Ціна на газ в Європі впала практично ВДВІЧІ, порівняно з минулим роком.

    2. Аномально теплий грудень. На Миколая комарі кусали, то чому ж платіжки мають бути такі, як торік? І яким боком тут ваш зелений фюрер з його дебільними міністрами? Вам помежи очі вже не пісяють, вам вже просто какають зеленим лайном, а ви тут тішитесь, дебіли. Ви краще спитайте, як за пів року дефіцит бюджету в більш 51 млрд. гривень і куди наше промислове виробництво падає? І що з того завтра буде?

    До речі, з Нового року ціна на транспортування газу на 40%  зростає. Ну то таке, то ще у вас попереду.

    P.S. А як там курс? 23? Хоча ні. вже 25. Дивно, правда?
  • ВолодяУкраїна!!!

    А у вас тут весело люди з наступаючим новим роком та різдвом Хрестовим=)
  • Син Великого Не Переможного Народу=)

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up