Один з найпростіших у приготуванні, і при цьому, один з найпопулярніших. На питання «який салат приготувати на Новий рік» завжди є відповідь – грецький!
Інгредієнти: 500 г помідорів, 350 г болгарського перцю, 400 г огірків, 150 г цибулі, 200 г бринзи або фета, 150 г маслин. Для заправки взяти 5 ст. ложок оливкової або будь-якого іншого рослинного масла, 2 ст. ложки лимонного соку, сіль і перець за смаком.
Потрібно нарізати великими шматками всі овочі, сир – кубиками. Викласти інгредієнти в салатник, додати заправку. Зверху розкласти кубики сиру і цілі маслини.
Крім основних інгредієнтів, туди можна сміливо додавати овочі, фрукти і зелень на ваш смак.
Інгредієнти: 1 авокадо, 2 курячих яйця, 3-4 ст. ложки кукурудзи, 1 апельсин, 1/3 банки ананасів, м’ясо краба 180 г, 3 ст. ложки майонезу, сік лимона.
Зварені яйця, авокадо і крабове м’ясо нарізати великими шматками, додати консервовану кукурудзу, апельсин і шматочки ананаса. Заправити салат майонезом і соком лимона.
Дуже легкий, дієтичний і неординарний шматочок літнього «настрою» на столі.
Інгредієнти: візьміть 100 г твердого сиру, півбанки маслин, куряче філе, 2 помідори, 1 огірок, сметану для заправки.
Філе відварити і нарізати кубиками, сир натерти, маслини нарізати кружечками. Змішати філе, сир і маслини, заправити сметаною або майонезом, викласти на салатник плоским півколом.
Натерти огірок, помідори нарізати кубиками, дати соку стекти з овочів. Викласти салат у формі дольки кавуна, з маслин зробити «кісточки».
Дуже поживний, а головне – без майонезу.
Інгредієнти:1-2 курячих філе, 75 мл соєвого соусу, 1 ст.л. меду, щіпка меленого імбиру, рослинна олія, 3 свіжих огірки, 1 банка консервованої кукурудзи, 200 г моркви по-корейськи, пучок салатного листя, 1 ст.л. кунжуту
Куряче філе нарізати і замаринувати в суміші соєвого соусу, імбиру і меду. Залишити хоча б хвилин на 20. Потім вийняти з маринаду і обсмажити на олії до готовності. Остудити. Салат замочити на півгодини в холодній воді, щоб прибрати гіркоту. Обсушити і порвати руками. Огірки помити, за бажанням почистити і нарізати кружечками. Кунжут підсушити в духовці або на сухій сковороді.
З'єднати всі інгредієнти в салатниці і полити невеликою кількістю оливкової олії.
Інгредієнти: пучок салатного листя, 2-3 огірки, 2 помідори, 3 варених яйця, 180 г консервованого тунця шматочками, оливкова олія, зерниста гірчиця, сіль, мелений перець.
Салатні листя замочити у воді на 15 хв. Промити, дати висохнути і порвати руками на тарілку. Зверху розкласти шматочки огірка, помідора, яєць і тунця. Посолити і посипати перцем. Заправити салат оливковою олією, змішаною з діжонською гірчицею.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 8 від 19 лютого 2025
Читати номер