Партнер рубрики Події

Сьогодні, 18 вересня: День пам'яті загиблих мотоциклістів

Сьогодні, 18 вересня: День пам'яті загиблих мотоциклістів

18 вересня проводять День пам'яті загиблих мотоциклістів. Ці вересневі заходи у другий декаді місяця мають щорічний характер.

 

Сьогодні, 18 вересня: іменини святкують Гліб, Давид, Єлизавета, Захар, Іраїда, Максим, Панас, Раїса, Федір.

Про український комбайн, американську газету, іспанський футбільний клуб та ще багато іншого - все це історія 18 вересня.

1851-го року у США вийшов перший примірник газети "New York Daily Times".

Відео дня

Ця газета подає "всі новини, варті бути надрукованими". Слово "Daily" (щоденний) було вилучено з назви газети через шість років. Сьогодні The Times - це медіаконгломерат, до якого входять не тільки друковані видання, але й радіо- і телеканали, кабельні телемережі та інтернет-сайти.

У 1886 році французький поет Жан Мореас опублікував у газеті "Фігаро" статтю, котра стала маніфестом літераторів-символістів.

Самі терміни "символіст" і "символізм" були запропоновані у статті навзамін терміна "декадент", котрий раніше літературні критики застосовували для характеристики творчості Бодлера, Малларме та інших представників символізму.

У 1918-му в Іспанії засновано футбольний клуб "Валенсія".

1929-го року на Запорізькому заводі "Комунар" випущений перший український комбайн.

1947 - у США створено Центральне розвідувальне управління (ЦРУ)

18 вересня 1965 року острів Хортиця в Запоріжжі, оголошений державним заповідником.

1980 - запуск радянського космічного корабля "Союз-38".
Члени екіпажу - командир Юрій Романенко і космонавт-дослідник, громадянин Республіки Куба Арнальдо Тамайо Мендес, який став не лише першим кубинським космонавтом, а й першим представником неєвропейської раси в космосі

1991 - Верховна Рада України постановила до прийняття Конституції у протокольних заходах використовувати синьо-жовтий прапор, повідомляє "Історична правда". Також Верховна Рада ухвалила закон України "Про інвестиційну діяльність"

1995 - президент України Леонід Кучма своїм указом затвердив положення "Про запровадження марок акцизного збору на алкогольні напої та тютюнові вироби"

У цей день народилися:


У 1819-му народився Жан Бернар Леон Фуко, французький фізик; у 1851 році здійснив дослід з маятником, котрий підтвердив факт добового обертання Землі.

У 1905-му - Грета Гарбо, шведська кіноактриса (Сага про Йєста Берлінга, Анна Кареніна, Мата Харі), одна з найзнаменитіших постатей в кінематографі 20-го століття.

1949-го року народився Пітер Шилтон, англійський футболіст; у англійській прем'єр-лізі провів 1005 ігор, 125 разів захищав ворота збірної Англії. "Найзнаменитіший" із пропущених голів - гол Марадони на Чемпіонаті світу 1986 року, забитий Шилтону рукою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up