Партнер рубрики Події

У справі про вбивство студента – новий суддя в колегії і ще один потерпілий

У справі про вбивство студента – новий суддя в колегії і ще один потерпілий
Підозоюваний у вбивстві Віктора Попіля - безробітний харків'янин спершу проходив по справі як свідок, згодом з'явився у відділок сам з повинною

Судове засідання у справі про вбивство студента Віктора Попіля у Харкові – уродженця Тернопільщини, вкотре відклали. Утім, батьки сподіваються, що суд невдовзі поставить крапку у справі підозрюваного у вбивстві.

  Адже кажуть, що уже з 2014 року розглядати нема що. 
- Суд відклали до 2 листопада, - розповідає мама  загиблого Світлана Попіль. – Під час останнього засідання ввели нового суддю у колегію. Утім, справу наново, чого боялись ми, розглядати не будуть. Підозрюваний погодився на продовження розгляду. 

Нагадаємо, майже два роки у Харкові  триває суд над безробітним харків’янином, що зізнався у вбивстві студента Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого. 19-річного Віктора Попіля, уродженця Тернопільщини, вбили 5 жовтня, під час святкування  дня народження друга у одному з харківських барів.  Справа набула резонансу, оскільки харківські сайти поширили інформацію, що конфлікт почався через патріотичні вигуки «Слава Україні!» компанії Віктора. Утім, офіційної інформації щодо цього факту так і не було, а в навчальному закладі сумнівались у такій причині конфлікту. Попри наявність відео з камер відеоспотереження, під час досудового слідства захист виставляв все нові і нові клопотання, відтак суд затягнувся. Окрім Віктора,  харів’янин поранив ще двох його друзів.  Одного із них певний час суду не вдавалось опитати, оскільки він – кримчанин, і після анексії півострова звідти не виїжджав. 

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві студента з Тернопілля досі не покараний


- Потерпілих вже опитали, - продовжує мама. – Окрім того, у справі з’явився ще один потерпілий. Його і мають викликати. Що був ще один потерпілий, побачили на відео. Але довший час не могли встановити його особу. А він сам не заявляв про це. Тепер же встановили, що це – працівник того ж бару.  

Реальні побоювання щодо  подальшого затягування справи у батьків виникли через рапорт одного із суддів з колегії. Суддя попросився на пенсію. А введення у справу нового суддю означало б новий розгляд, якби підозрюваний не погодився б на продовження розгляду.

- Нова суддя, яку ввели у справу, також працюватиме тільки до березня, - продовжує  вона. – Сподіваємось, до цього часу судовий розгляд завершать. 
На наступному засіданні, 2 листопада, мають опитати ще судово-медичного експерта. Той має дати відповідь на запитання щодо завдання тілесних ушкоджень загиблому. Адже окрім смертельної травми, була і інша, про яку спершу не йшлось. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up