Партнер рубрики Події

У Тернополі намалюють Шептицького, а також ще п'ять велетенських малюнків

У Тернополі намалюють Шептицького, а також ще п'ять велетенських малюнків
До Тернополя з'їхались художники з усієї України, щоб розмалювати будинки та стіни велетенськими малюнками та графіті на різну тематику. Проходитиме фестиваль вуличного мистецтва "арТЕРвізія" протягом тижня.

- Є п'ять  об'єктів, а буде шість малюнків, - розповідає організатор фестивалю вуличного мистецтва "арТЕРвізія" Олександра Стопник. - Тому, що на будівлі електростанції має бути два малюнки від двох різних художників. Один з Луцька, який вже розпочав роботу, а інший з Одеси. Він лише завтра приїде.

Крім цих художників у проекті ще бере участь дівчина, яка родом з Харкова, але довший час живе у Німеччині. Завершити малюнки планують до кінця тижня. 

Previous Next

Відео дня

- Через тиждень тернополяни зможуть побачити Метрополита Шептицького у Центрі, - пояснює пані Стопник. - На вулиці Чумацька, 7 уже почали малювати сюрреалізм. На Вишнівецького буде два малюнки - геометричні фігури. Ще буде малюнок на українську тематику. А у парку Топільче графіті. 

Абстрактне графіті на стіні у парку Топільче, де раніше був малюнок корвету "Тернопіль", малює тернопільський графітчик Taz. 

- Це буде абстрактне графіті композиція. По суті це шрифт, але люди не розуміють цього, тому бачитимуть там щось своє, - розповідає хлопець. - Погодився на участь, бо зробити посеред міста великий надпис на стіні легально - це напевно мрія кожного графітчика. 

Де і які малюнки намалювати організатори радились з міською радою. Там же і отримали дозволи. А ідея такого фесту вуличного мистецтва виникла в Олександри Стопник після того, як жінка побувала на конгресі активістів культури. 

- У Тернополі, на жаль, такого не було, - продовжує організатор. - Про свій такий проект розповів Андрій Зоїн - засновик міжнародно фестивалю "Республіка". Він багато років робить подібний проект у Кам'янці-Подільському. От і в мене виникла така ідея. 

Окрім малюнків у рамках фестивалю ще проводитимуть лекції та кінопокази. 

 

 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Молодці!!!!!! Круто!!!!!!!!!
  • Анонім

    А на фіґа?
  • David Starr

    Чому б і ні?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті 08:00 Мобілізація в Україні: в Міноборони нагадали основні зміни, які стосуються військовослужбовців і цивільних Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 22:00 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 21:00 У Зарваниці відбулася Проща родин загиблих Героїв photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:00 На фронті загинув військовослужбовець з Тернопільської громади 17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up