Партнер рубрики Події

У Тернополі поблизу Надставної церкви під час чистки Ставу виявили мінометну міну

У Тернополі поблизу Надставної церкви під час чистки Ставу виявили мінометну міну

Рятувальники знешкодили вибухонебезпечний предмет виявлений на Тернопільському ставі.

26 листопада в м. Тернопіль поблизу Надставної церкви, в озері під час чистки виявлено мінометну міну часів Другої світової війни калібром 82 мм.

Групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління даний вибухонебезпечний предмет вилучено та знешкоджено в безпечному місці, повідомляє пресслужба управління ДСНС в Тернопільській області.

Відео дня

Того ж дня тернопільськими піротехніками в селі Старе Місто Підгаєцького району на місці виникнення надзвичайної ситуації вилучено та зосереджено в безпечному місці 4 артснаряди часів Другої світової війни калібром 88 мм. Роботи по обстеженню території тривають.

Головне Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до громадян:

При виявленні ВНП необхідно:

- за номером телефону «101» повідомити в оперативно-рятувальну службу району, міста;

- повідомити органи місцевої влади, міліцію, дирекцію підприємства, установ;

- відгородити місце , де знаходиться ВНП;

- нікого не допускати до цього місця, організувати біля нього постійне чергування до прибуття представників відповідних служб.

Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

Нагадаємо, днями розпочалися роботи з механічного очищення акваторії Тернопільського ставу від донних відкладів та намулу. Ці заходи є черговим етапом реалізації програми з відновлення екосистеми ставу та інших водойм Тернополя.

Роботи з очистки і поглиблення дна водойми заплановано провести на трьох найбільш застійних локаціях – біля Надставної церкви, поруч з дамбою та в районі вул. Чумацької (біля «Riverside Club»). Роботи триватимуть до настання зимового періоду та будуть продовжені у 2021 році, повідомляє пресслужба міської ради.

Роботи на водоймі проводяться спеціалізованою технікою – драглайн-екскаватором, що здійснює поглиблення дна та механічну очисту від намулу.

На проведення робіт з очищення водойми Тернопільського ставу з бюджету громади виділено близько 1,5 млн грн.

Останніми етапами програми з відновлення екосистеми ставу буде внесення рослин за зариблення водойми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • regforkeyapi testproject

    Хахахахах... зараз петарди більші продають
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up