Партнер рубрики Події

У Тернополі тролейбуси їздитимуть і на вул. Бродівську

У Тернополі тролейбуси їздитимуть і на вул. Бродівську
Нову тролейбусну лінію, яка з'єднуватиме вул. Бродівську та Лучаківського, планують збудувати у Тернополі. Доручення замовити проектно-кошторисну документацію на побудову цієї лінії міський голова дав начальнику міського управління транспорту Ігорю Мединському під час засідання виконкому міськради 12 березня.

- За попередніми даними вартість проектно-кошторисної документації - 150-200 тис грн , - каже Сергій Надал. - Зараз я дав доручення КП "Тернопільміськелектротранс" замовити цю документацію, виготовити її. І якщо будемо мати достатньо коштів в цьому році, розпочнемо будівельні роботи в цьому році, якщо ні, то будемо шукати додаткові. Адже тих грошей, які маємо на сьогодні, нам не вистачає. Враховуючи нестабільний курс гривні та стрибки долара, роботи можуть подорожчати вдвічі-втричі. Якщо такого стрибка не буде, то будемо намагатися шукати додаткові кошти, щоб в цьому році зробити ще одну тролейбусну лінію і максимум населення перевести на тролейбуси. 

В більшості міст люди масово переходять на тролейбуси, просто відмовляються від маршруток по 3 гривні, додає міський голова.
- В нас є частина районів, де ми не можемо впустити тролейбуси – це Кутківці, Пронятин і Новий світ, а решту частин міста треба повністю покрити тролейбусними лініями, - додає міський голова. - Якщо завтра нам викинуть коники перевізники, ми їм подякуємо за роботу і пересадимо людей на тролейбуси. 

Загалом, на будівництво нових тролейбусних ліній у бюджеті Тернополя закладено 4 млн грн. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Пане мер дайте доручення щоб від ж-вокзалу через вул.Текстильна,Універсам,Чалдаєва і дальше на східний масив пустили тролейбус вже по існуючі лінії, а то тільки одна маршрутка  15 по 3 гр.
  • Анонім

    Дякуємо! Чекаємо якнайшвидшого відкриття лінії.
  • Анонім

    до кладовища в с.Підгороднє ще зробіть
  • Олег

    Я думаю що краще ті кошти що витратяться на будівництво нової лінії спрямувати на закупівлю додаткових тролейбусів, щоб можна було краще обслуговувати вже існуючі тролейбусні лінії, зменшити час між прибуттям нових тролейбусів, запровадити нові маршрути на існуючих лініях. А будівництво нових ліній також потрібно але це вже в майбутньому, коли ті що є будуть забезпечені тролейбусами.

    Анонім reply Олег

    Саме смішно те що наші лінії дуже перегружені і якщо не зроблять підстанцій то по тим що є маршрутам не зможуть їздити тролейбуси, може хто помітив, але тролейбуси не мають сили інколи коли 2 гармошкових їде і один з них під гору то просто може зупингитися на кілька хв. Розповів водій. Казав що тролейбуси купляють, а от про під станції ніхто не думає, казав що якби усі тролейбуси виїхали то... ні один з них не мавб сили тянути повний тролейбус людей по рівному не те що під гору... Такі ось реалії..

    Олег reply Анонім

    З 1975 по 1982 роки підприємство отримало 85 тролейбусів «Škoda 9Tr». Станом на січень 1990 року у Тернополі нараховувалося 115 одиниць рухомого складу. Станом на сьогоднішній день транспортний парк рухомого складу підприємства нараховує 55 пасажирських тролейбусів, 1 спеціальний тролейбус («Технічна допомога»), автомобілі КрАЗ та ЗІЛ. В той час постійно на дорогу виїзджало 90 тролейбусів і всі підстанції витримували і все прекрасно працювало. Звичайно гармошок зараз більше ніж тоді, але при розумному плануванні маршрутів й інтервалу руху, щоб не їхало три гармошки підряд в притик, як я це бачив в центрі, але тим не менше вони нормально їхали і сили тяги їм не бракувало. Так що байки розказує той водій, або тролейбус в нього був не справний, або енергосистема була перевантажена загалом через що мусіли відключати електроенергію по всій Україні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:30 За 7,5 тисяч доларів пообіцяла допомогти втекти за кордон. А в суді відбулась… штрафом 17:20 Натуральний ЧЕСНИЙ ПЛОМБІР вже в Тернополі. Де знайти новинку? (новини компаній) 16:45 Біля фонтану «Кульбаба» розквітли павловнії photo_camera 16:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі Від читача 16:38 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 15:05 На Тернопільщині водійка не справилася з керуванням і врізалася в скульптуру 14:35 П'яна водійка з Тернопільського району пропонувала хабар поліцейським 14:02 Вдарив у груди сусіда ножем, яким чистив овочі: подробиці конфлікту на «Сонячному» у Тернополі 13:35 5 ветеранів з Тернопільщини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади 12:45 В аварії на Тернопільщині постраждав 12-річний хлопець 12:30 У Теребовлі стартував перший етап будівництва моста на місці аварійного play_circle_filled 11:45 У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» поновився рух вантажівок 11:25 У Тернопільському районі згорів автомобіль 11:00 У Тернополі планують відремонтувати дорожнє покриття ще на семи вулицях 10:25 Митрополит Василій освятив Плащаницю для Архикатедри Тернополя 09:30 На фронті загинув розвідник-сапер з Тернопільщини 09:01 У центрі Заліщиків встановили розкішні Великодні декорації. ФОТО photo_camera 08:01 Розпочався Страсний тиждень: особливості кожного дня від понеділка до неділі 20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up