Партнер рубрики Події

Велосипедисти пропонують збудувати у Тернополі велопарк

Велосипедисти пропонують збудувати у Тернополі велопарк

Новий велопарк тернопільські велосипедисти хочуть збудувати у лісопарку Загребелля поруч з санаторієм "Орбіта". Такий проект подав тернополянин на Громадський бюджет. 

- Самого проекту траси поки що немає і ми будемо його створювати після того, як виділять кошти на відновлення і реконструкцію вже існуючої траси, - розповідає автор проекту Олександр Козача. - Проект створюватимуть самі велосипедисти. А існуюча траса вже неодноразово відновлювалась і в кінцевому етапі навіть не переживала зиму.

Проблема у тому, що переважно всі конструкції були з деревʼяними підпорами, які досить непогано підходили для розпалу камінів і того подібного, пояснює велосипедист.

- В 2009 та 2010 роках траса занепала, охочих кататись на велосипедах поменшало, а покататись на квадроциклах і мотоциклах побільшало, - продовжує хлопець. - Це і призвело до часткового розвалу підпори. Порозтягували, повирізали все, в гіршому випадку просто розбили і так залишили. 

Відео дня

Previous Next

Траса досить важлива для тих, каже Олександр, хто вже має пристосований для цього велосипед.

- Тому що, як кажуть, кататись хочеш, але не можеш, - каже велосипедист. - Відновлювати трасу після частих розрух стало нікому, переважно участь в цьому брав я і ще двоє-троє моїх добрих друзів. Але після останнього, що сталось з трасою і ті сказали що це просто марна робота. З 30 осіб катаються тільки 10-15, а по суті то навіть 10 нема.

Щоб покататись на хорошій трасі велосипедисти їдуть в інші міста. Наприклад, у Львів, Рівне, Прикарпаття чи Закарпаття. 

- Я сам починав з базарного велосипеда, але тоді я бачив, що це круто, - каже Олександр Козача. - Хлопці катались і розвивали самі для себе цей вид спорту, а зараз в лісі порожньо, вже як 2-3 роки ніхто не приїжджає. Скейт-парки дали досить великий прогрес для бімерів Тернополя.

Скільки потрібно коштів на будування нової траси наразі ще не відомо, оскільки остаточний бюджет проекту ще не склали. Велосипедисти сподіваються, що тернополяни проголосують за їхній проект. До слова, голосування за проекти на Громадський бюджет розпочнеться 1 листопада на сайті pb.rada.te.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    ТІЛЬКИ ЗА !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up