Партнер рубрики Події

Один день з життя тернопільських рятувальників

Один день з життя тернопільських рятувальників
  • Тернопільські пожежні відзначають своє професійне свято - День пожежної охорони сьогодні, 17 квітня. Яким є день тернопільських рятувальників, читайте у нашому репортажі.
  • У найбільшій в Тернополі пожежно-рятувальній частині на “Новому світі” усі рятувальники як одна сімʼя. Адже на своїй роботі вони проводять чимало часу.   

Щоденне життя підрозділу розпочинається з прибуття на чергування. Після цього – розвід чергових караулів. Особовий склад здає чергування. Розповідають керівнику про всі виклики.

Previous Next


Далі за розкладом у рятувальників — заняття. Проходять вони в класі.
Previous Next


Снідають, обідають та вечеряють пожежники в кухні, яку облаштували власноруч. 

Previous Next


Для психологічного розвантаження є спеціальна кімната, яку теж облаштували самі рятувальники. У ній є акваріум з рибками.

Previous Next

Відео дня


Основне завдання диспетчера – прийом повідомлення про надзвичайну подію, висилання караулу на місце події. Також диспетчер, а при потребі, повинен викликати допоміжні служби: швидку, поліцію, аварійну службу газу, електромережі, водоканал. Диспетчер повинен знати місто, щоб знати, куди відправити караул. 


 

При виклику пожежників потрібно вказати адресу, що горить, чи є якась небезпека для людей. 


- Якщо якась велика пожежа, то ми два авто відправляємо, якщо закрились двері і їх потрібно відкрити, то драбину, - розповідає диспетчер. - На став виїжджаємо, є спеціальне авто з лодкою. Різні ситуації бувають.

У пожежній частині є три основних пожежних авто і кілька в резерві. Відповідно до нормативів, по місту вони мають бути на місці виклику через 10 хвилин, якщо ж надзвичайна ситуація трапилася за межами населеного пункту, то час збільшується до 20 хвилин.

Previous Next


Також на території стоїть пожежне авто, яким користувались ще у 1958 році. Колись він стояв на озброєнні в пожежній охороні і застосовували для його доставки особового складу та вогнегасних речовин до місця пожежі. На ньому була вода та піноутворювач. Зараз авто на ходу, але єдине місце куди воно виїжджає - це на Театральний майдан на святкування. 

Відпрацювання нормативів з спеціальної фізичної підготовки та радіаційно-хімічного бактеріального захисту проходить у  димокамері та базі  газодимозахисної служби.
Рятувальники перевіряють апарати на стиснутому повітрі, які захищають в непридатному для диханні середовищі.

Previous Next


У вільний час пожежники можуть займатись спортом та пограти у настільний теніс в спортзалі.

Previous Next


Для відпрацювання нормативів на вулиці є 4-х поверхова навчальна вежа. Саме на ній пожежники відтворюють різні ситуації, які можуть бути під час виклику.

 

Відпочивають рятувальники у караульному приміщенні, яке розраховане на 10 людей. Цю кімнату також робили власноруч. 
Підготовка до відбою і відбій з 23.00 до 6 ранку крім осіб, які несуть службу в внутрішньому наряді. Загалом в пожежно-рятувальній частині на “Новому світі” є чотири караули, у кожному є диспетчер. На чергування в зміні, яка триває 24 години, заступає 10 чоловік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up