Партнер рубрики Події

Як тернополяни захищають парк Шевченка від забудови

Як тернополяни захищають парк Шевченка від забудови
  • “Для нас важливе це місце»: щоб захистити парк ім. Шевченка від вирубування дерев і забудови, тернополяни організували третій “Пікнік біля модринок”.
  • Акція відбулась у неділю, 26 травня, на галявині неподалік пивзаводу.

Аби показати, що галявину між ФСТ «Динамо» та пивзаводом можна використовувати по-іншому, тернополяни організували ряд активностей. З самого ранку люди на галявині займались йогою. Люди кажуть, що для них це місце важливе, бо приходять сюди часто на відпочинок.

  - Ми зрозуміли, що ці пікінки мають бути постійно, - розповідає співорганізатор Леся Чернець. - Ми хочемо привертати увагу і ЗМІ, і громадськості до цієї проблеми. Це вже третій пікнік, попередні ми просто збирались і обговорювали, що ми можемо зробити із ситуацією. А цього разу ми вирішили наповнити день активностями. Заняття з йоги - це одна із частинок.

Відео дня

Після першої зустрічі біля модринок, тернополяни подали петицію на єдину систему місцевих петицій.

 - Першу нашу петицію відхилено, - каже пані Чернець. - Конкретної законної підстави на це не було. Ми спробували ще раз написати петицію, і вона вже набрала чимало голосів. За петицію можна проголосувати у єдиній системі місцевих петицій. 

На всіх заходах організатори будуть інформувати людей про ситуацію, про петицію та обговорення. Та також тернополяни збирають підписи, щоб активіст Олег Синовець підготував звернення на ім’я Сергій Надала задля того, щоб недопустити забудови цієї ділянки.

Тернополянка Рима Швець прийшла на пікнік позайматись йогою, бо швидше нею займалась, а також підтримати протест забудови цієї ділянки.

 - Для нас важливе це місце, і такі заняття на природі спонують приходити сюди людей, - каже тернополянка. - Я приходила сюди ще в дитинстві з батьками, пам’ятаю колись тут засмагала влітку. І я дуже люблю цю місцину, тому не можу допустити її забудови.

Організатори запрошують усіх охочих приходити на так званий Трав’яний пляж – так назвали це місце – та спільно провести неділю.

Програма:

 11:00 - ранкова йога. Заняття проведе Ilona Mrtvska. Запрошують гуру, початківців і тих, хто завжди хотів спробувати, але не було нагоди. Будемо фізично та духовно зцілюватись, а парк нам у цьому посприяє своєю енергетикою

 16:00 - лекція-діалог з першої домедичної допомоги. Лектор - Роман Конста. Що потрібно з собою мати?  - килимок / коцик або щось інше для того, щоб присісти - бажання освоїти нову та корисну інформацію - час.

 18:00 - музичний джем-сейшн, організовує - Taras Detsyk. Що потрібно з собою мати?  - якщо у вас є свій інструмент, то беріть з собою. Якщо немає, не біда - частина інструментів буде в організатора - мабуть, гарний слух  - для тих, хто прийде послухати - гарний настрій

 21:00 - початок перегляду підбірки TED talks на тему міста та екології. Беріть з собою теплий одяг, чай-каву в термогорнятках та щось, щоб присісти.  

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Володя Україна!!!

    З повагою до вас пане мер ваш виборець !!!
  • Володя Україна!!!

    Сьогодні був там бачив дуже приємно коли тернополяни та гості міста проводять гарно час що хотів би добавити по темі хотілось би щоб мер міста Тернополя посприяв щоб там всежтаки залишалась зелена зона відпочинку як до прикладу у європі пляжи з синіми прапорами як би чистота зеленої зони відпучинку у парку тернополя без побитих пляшок та окурків пане мер Звертається до вас вас виборець будьласка  надайте тернополянам красиву зелену зону яку вони собі обрали нехай люди проводять гарно час!!!
  • SERJ

    Яка ганьба Люди захищають парк від надала бо той не може нажертися.Є надія що Сірожа піде до Петі
  • Pavlo Orestovich

    Думаю дану ділянку Сірожа вже продав. Забудова - питання часу

    гср reply Pavlo Orestovich

    забудовник почекає до зими, до морозів, коли там нікого не буде і зимно буде протестувати, і тоді відразу 16 поверхів з видом на озеро!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up