Партнер рубрики Події

З Тернополя до Чернівців – новий потяг

Новий дизель-потяг підвищеного комфорту №809-810 днями почав курсувати за маршрутом "Тернопіль - Чернівці". Їздитиме він щодня, крім понеділка та четверга.




Поїзд долатиме відстань - 206 км - у середньому за 5,5 год. Рухомий склад сформували, як розповідають залізничники, із дизеля серії ДР1Ам-190 і трьох комфортних вагонів.
Потяг дійсно комфортний: м’які сидіння, килимки на підлозі, шторки на вікнах, чистота. За кожним вагоном закріплений провідник. Місця у вагонах лише сидячі, - розповідає начальник сектора пасажирських перевезень Тернопільської дирекції Львівської залізниці Наталія Супрун. - Тому пасажирам буде і зручніше, і дешевше ним їздити, аніж іншими потягами. До речі, цей дизель покращив сполучення між двома сусідніми областями. Адже з Тернополя до Чернівців раніше можна було їхати лише пасажирськими потягами. Запровадили цей маршрут через звернення пасажирів і прогнозовану популярність напрямку.
Тернополяни, які іноді їздять у чернівецькому напрямку, вважають таке нововведення на залізниці корисним.
У Чернівцях - найбільший у Західній Україні ринок, - каже тернополянка Оксана Симега. - Я туди декілька разів на рік їжджу - родині щось з одягу придбати, дітям шкільні товари. Там дуже дешево.
До речі, працівники потягу стежитимуть за тим, аби пасажири не псували сидінь у вагонах, не розмальовували стіни. За порушення обіцяють штрафувати.

Довідка
Із Тернополя поїзд вирушає о 06.18. Він їде через Теребовлю, Хоростків, Копичинці, Чортків, Товсте, Заліщики та Кіцмань. У Чернівці прибуває об 11.53. До нашого обласного центру повертатиметься о 18.37, а в Тернопіль прибуватиме о 00.23 год. Повна вартість проїзду становить 27 грн 37 коп. До речі, найдешевший плацкартний квиток у пасажирські потяги, що курсують через Тернопіль до Чернівців, - 46 грн.
За інф. залізничників

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Колись їздив той дизель-мУка була страшенна: душно, людей повно, їде, як воли пасуться, тому є сумнів, що попри описаний комфорт, буде краще. Маса народу підсідає в Теребовлі, Копичинцях, Чорткові, хтось виходить, хтось заходить, але якщо це ще й дизель - пільговиків буде море і навряд, чи все так буде добре, як розписано.
  • Anonymous

    У Чернівці прибуває об 11.53.Додати дорогу з вокзалу до базару,то якого там на базарі вже робити?

    Anonymous reply Anonymous

    згідний, на базар о 11,53 вже нема чого їхати
  • Anonymous

    швидкість 40 км/год - це супер)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up