Партнер рубрики Погода

Погода на Івана Купала: спека спаде, але гримітимуть грози

Погода на Івана Купала: спека спаде, але гримітимуть грози
  • У Тернополі сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Вранці очікується дощ із грозою, удень - дрібний дощ, який до вечора піде ще сильніше.
  • Температура повітря коливатиметься від +14  до +20

Максимальна та мінімальна температура повітря за останні 130 років 7 липня:

МАКС: 33.0° (1999)
МІН: 7.5° (1982)

Відео дня

7 липня погоду області визначатиме проходження холодного атмосферного фронту з Заходу.

Область: Хмарно з проясненнями. Короткочасні дощі, вночі місцями значні. Грози, вдень подекуди град. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура впродовж доби 15 – 20º тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Вночі значний дощ. Вдень короткочасний дощ. Гроза, вдень град. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура впродовж доби 16 – 18º тепла.

Погода від Наталки Діденко

На Івана, 7-го липня, в Україну завітає атмосферний фронт.

Попри диктат та підпорки і з заходу, і з північного сходу антициклонів Xabi та Winfried, все ж атмосферний фронт, пов"язаний із далеким північним циклоном Verena, прорветься до нас із дощами та грозами. 

Дощі в більшості областей України можуть переходити - увага!- у сильні зливи, а під час гроз ймовірні шквали та град.
Враховуючи надзвичайні контрасти в зоні фронту, від +18 до +38 градусів, є ймовірність смерчів!

Східна частина України у вівторок все ще належатиме сухій погоді. 

Температура повітря.

Сильна спека завтра від нас не відстане.
На Сході, Півдні та в багатьох центральних областях очікується +30+38 градусів!
На Заході, навпаки, суттєво похолодає, +18+23 градуси.
А на Півночі та на Вінниччині передбачається+24+29 градусів.

У Києві у ніч на Івана буде сухо, тепло та зоряно, +20+22 градуси.
Дивіться, не стрибайте зависоко через вогнище і не закидАйте різко віночок для візуалізації коханого.

А ось вдень у вівторок у столицю прийдуть дощі з грозами, можливі навіть сильні зливи та шквалисте посилення вітру. Температура повітря коливатиметься близько +29 градусів.

У середу, 8-го липня, в Києві істотно посвіжіє, стовпчики термометрів впадуть до +22 градусів.

Сильна спека на Півдні та Сході України послабне 9-10 липня.

Різка зміна погоди може вже сьогодні хилити голову на клавіатуру та стискати мігренню, не піддавайтеся, фронт - це тимчасово.
Але знати та бути напоготові - не зайве.

Надалі в Києві протягом тижня сильна спека малоймовірна, температура повітря коливатиметься в комфортних межах.

Народний прогноз погоди

7 липня відзначається Різдво славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. Це одне з найулюбленіших серед людей свят. З 7 липня наші пращури починали косовицю, поки трава не засім'янилась. Наші пращури помітили, якщо на Івана сильна роса - на урожай огірків. В давнину говорили, якщо в цей день буде дощ, то через п'ять днів буде сонечко світить. Дощ на Івана Купала вважався благодатним.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up