Партнер рубрики Погода

"Відволікаємося від бурчання на "не таку" погоду і займаємося чимось конструктивним": синоптик

"Відволікаємося від бурчання на "не таку" погоду і займаємося чимось конструктивним": синоптик
  • Незважаючи на похмурий досвітній час, у Тернополі з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.
  • На дорогах буде ожеледиця.

Температура повітря від -4 до +2, повідомляє sinoptik.ua.

Погоду "зробить" Чорне море

5 грудня погоду області визначатиме північно – західна периферія антициклону з центром над Чорним морем, повідомляє Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

Відео дня

Область: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно – західний, 3 – 8 м/с. Температура вночі 4 – 9º морозу, по півночі області 0 – 2º морозу, вдень від 1º морозу до 4º тепла.

Місто: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно – західний, 3 – 8 м/с. Температура вночі 7 – 9º морозу, вдень  1 – 3º тепла.

Що "начаклують" Sarena, Pedro з друзяками та Olaf

Які атмосферні маси визначатимуть найближчим часом погоду у Європі, пояснює на своїй сторінці у facebook синоптик Наталка Діденко.

- Над Атлантикою - Азорський антициклон, над Чорним морем - антициклон Sarena, на півночі Європи - потужний циклон Pedro з друзяками, над Середземномор`ям - циклон Olaf. Карта 1. - зазначає синоптик.


Відповідно до розташування цих атмосферних утворень спостерігаємо та прогнозуємо погоду в Європі.
На півночі Європи - дощі, сніги та сильний вітер, на крайньому півдні - періодичні дощі та зливи, а більшість континентальної Європи належатиме антициклональній смузі високого атмосферного тиску. Карта 2.

Україна перебуватиме під впливом чорноморського антициклону, тому 5-го грудня опади малоймовірні, лише хвіст далекого вологого фронту черкне по Луганщині та Харківщині.

Температура повітря у четвер поки що істотно не зміниться: вночі -1-5 градусів, на Заході до -7-9 градусів, вдень в Україні передбачається +1+5 градусів, у східних областях від 2 морозу до 2 градусів тепла.

У Києві четвер буде сухим, вночі підмороженим, -1-3 градуси, вдень очікується +2+4 градуси. Вітер південно-західний, 3-8 м/с.

Найближчими днями опадів в Україні не видно, вночі градуси особливо не поміняються, вдень злегка потепліє.

Суха погода з невеликим морозом вночі та `плюсами` вдень - практично ідеальна груднева ситуація, щоб тимчасово відволіктися від бурчання на `не таку` погоду і зайнятися чимось конструктивним) - радить Наталка Діденко.

Народний прогноз погоди

5 грудня вшановується пам’ять святого Прокопія. Для цього дня в народі існувало багато приказок, і пов’язані вони були зі становленням санного шляху: “Прокіп снігом ступає — дорогу копає”, “Прийшов Прокіп — розрив замет”, “Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає”. Цього дня заглядали у пташині гнізда: якщо в них багато пуху, сухої трави і соломи — пернаті відчувають холодну зиму.

Будьте обережні на дорогах

З приходом зими і морозів ситуація на дорогах стає куди небезпечнішою,саме тому рятувальники звертаються до водіїв та пішоходів з нагадуванням про обережність та уважність.


– На слизькій дорозі не гальмуйте різко, це небезпечно – різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості;
– проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати швидкість постійною, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м’яко, не робіть різких рухів кермом;
– при русі на мостах та естакадах будьте особливо уважні крижаний настил на цих ділянках дороги з’являється раніше, ніж всюди, а зникає пізніше, тож уникайте різких рухів кермом, гальмами;
– на слизькій дорозі краще уникати різких маневрувань і обгонів, при русі на підйом, вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому, під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, при керуванні авто на швидкості плавно гальмуйте;
– не забувайте про пішоходів – люди, що переходять дорогу, можуть підковзнутися і впасти, тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, зменшуйте швидкість до мінімуму.

Рятувальники нагадують водіям та пішоходам, що під час руху у несприятливих погодних умовах потрібно бути максимально уважними та обережними – ці заходи збережуть ваше здоров’я та життя.

"20 хвилин" бажає вам гарного дня за будь-якої погоди.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up