П’ята частина грошей Державного оборонного замовлення розкрадена за два роки, — Тарас Пастух

П’ята частина грошей Державного оборонного замовлення розкрадена за два роки, — Тарас Пастух

З 2014 року на всіх державних замовленнях, які виконує «Укроборонпром», стоїть гриф «цілком таємно». 95% усіх контрактів є невідомими для широкого загалу, що спричиняє корупцію.

Про це в інтерв’ю “Громадському радіо” заявив народний депутат України фракції “Об’єднання “Самопоміч” Тарас Пастух.
 
За словами нардепа, саме тому фракція “Самопомочі” не підтримала внесення змін до державного бюджету в частині збільшення кредитних гарантій уряду на 4 мільярди на потреби «Укроборонпрому» і наполягає на внесенні змін до законодавства про держтаємницю, аби розсекретити інформацію про витрачання коштів на оборону.
 
“Це спричинило величезну критику в наш бік, а керівництво «Укроборонпрому» сьогодні бігає по коридорах ВР і шантажує тим, що приведуть до нас людей із різних підприємств, які не отримують фінансування. Відповідь дуже проста: хлопці, покажіть, як ви витратили попередні гроші за останні пару років. Ми не кажемо про Януковича, давайте подивимось, як керувала теперішня влада в той час, коли відбувалось Дебальцево, аеропорти, і так далі. Нас цікавить не стільки, скільки купили і куди купили, нас цікавить ціна, яку заплатили. Йдеться не про 10 і не про 20%. Інколи відсотки накручуються поза 100”, - сказав Тарас Пастух. Загалом, за останні два роки п’яту частину оборонного замовлення було розкрадено.
 
Через непрозоре витрачання коштів фракція “Самопомочі” наполягає на встановленні парламентського і цивільного контролю над сектором оборони. “Кілька днів тому ми повернулися з Женеви, де відвідали Центр цивільного контролю за сектором безпеки. Ми свідомо ставили питання: як працює парламентський контроль в країнах, що є передовими в секторі національної оборони і безпеки. В тому, числі, в США — країні номер один по боротьбі з тероризмом. В них можна зайти на сайт і побачити ціну кожної одиниці, яка куплена за кошти платників податків”, - зазначив народний депутат.
 
“Тому, коли піднімається питання фінансування, ми підтримаємо, але ми не готові підтримувати це без звітів про використання коштів. І хто б як не кричав, що країна воює, і щось потрібно на передовій — 2,5 років закупівель, і до передової не доходить нічого. Хлопці як були зі старою зброєю, так і залишаються. Якщо і надходить — то у 2-3 підрозділи, які начальник Генерального штабу визначив, як більш приорітетні”, - підсумував Тарас Пастух.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Iurii Klimov

    OBZ===organizacuia bor''bu so zlom/////////////// NEOBXODIMO SOVERSHENSTVOVAT'' BANKOVSKII I FINANSOVUI SEKTOR UKRAINU......ANTI=KORRUPTSUONNOE BIURO DOLSHNO VUIAVLIAT'' ISTINNUE DOXODU I RASXODU LIUBUX PERSON NAXODIASHUXSIA U VLASTI........DLIA REALIZATSUI ETOGO NACHINANIIA NEOBXODIMO GLUBOKO REFORMIROVAT'' UKRAINU SOZDAV VETIRUIUSHE=ZAKONODATEL''NO=OPPOZITSUONNUIU PARLAMENTSKO=PREZOIDENTSKUIU SISTEMU ANTIDSTRUKTIVISTKOGO UPRAVLENIIA.........BIZNESMENU NE DOLSHNU PRAVIT'' UKRAINOI I LIUBOI PROGRESSIVNOI STRANOI........LIUBOI STRANOI DOLSHEN PRAVIT'' PRINTSUP SOTSUAL''NOGO OB''EDINENIIA I VSESTORONNEGO RAZVITIIA NARODA RAVNOUDALIAIUSHII VSE SLOI OBSHESTVA OT GUMANISTICHESKOI DEMOKRATICHESKOI VLASTI.......//////////SVIATAIA NEBESNAIA SOTNIA//////===ETO AL''TRUISTU POGIBSHUE ZA SVOBODU UKRAINU.......SEICHAS NA DANNOM ETAPE RAZVITIIA UKRAINU IMENNO AL''TRUISTICHESKIE POLITIKI DOLSHNU PRIXODIT'' K VLASTI STARAIAS'' RAZVIT'' MOSHNUI SREDNII KLASS V SREDNIX DOXODNUX PREDELAX KOTORUX I DOLSHNU NAXODITSIA POLITIKI I CHINOVNIKI PREDSTAVLIAIUSHIE SISTEMU UPRAVLENIIA.......BOGATUE GRASHDANE PREDSTAVLIAIUSHIE KRUPNUI BIZNES DOLSHNU NAPRAVLIAT'' V BIUTSHET 50 PROTSENTNUI NALOG S PRIBULI......MALUI BIZNES NAPRAVLIAET 10 PROTSENTNUI NALOG S PRIBULI......ESHE VVODITSIA 5 PROTSENTNMUI NALOG S LIUBUX PRODASH......V GUMANNOM OBSHESTVE EKSPLUATIRUEMUE GRASHDANE NALOGAMI NE OBLAGAIUTSIA POTOMU CHTO GOSUDARSTVO RABOTAET NAPRIAMUIU S EKSPLUATATORAMI SOZDAVAIA SOTSUAL''NO NEOBXODIMUI BALANS MESHDU BOGATUMI I BEDNUMI FORMIRUIUSHII GARMONICHNOE OBSHESTVO......ZAPOLNENIE DOXODNO=RASSXODNUX DEKLARATSUI===ETO PSEVDODEMOKRATICHESKII TSURK.....GOSUDARSTVO DOLSHNO CHETKO ZNAT'' V SVOEI STRANE BEZ VSIAKIX DEKLARATSUI CHETKIE DOXODU I RASXODU GRASHDAN.........=======VU KOGDA NACHNETE REFORMIROVAT'' PO NASTOIASHEMU UKRAINU GOSPODIN POROSHENKO......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up