"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя
Полуничний сезон триває і ті, хто дуже любить ці смачні ягоди, можуть поласувати м’ясом із полуницями у барі „Ной”, що на вул. Живова.
— Свинина з полуницями — новинка нашого меню, — розповідає кухар Лілія Сторожук. — Ми вирішили потішити наших відвідувачів таким смаколиком у розпал ягідного сезону. Тож уже близько трьох тижнів пропонуємо скуштувати „Полуничну галявину”.
У меню й раніше були м’ясні страви з різними фруктами — чорносливом, вишнями та ананасом. А тепер, додає дівчина, буде ще й з полуницями.
— Можливо, ми навіть заморозимо полуниці, щоб і після завершення сезону пропонувати нашим відвідувачам таку смакоту, — ділиться планами співрозмовниця.
Лілія ретельно відбиває шматок полядвиці молоточком, притрушує спеціями. А тоді змащує гірчицею у зернах і майонезом. Дівчина робить усе так вправно і швидко, що ложка наче літає в її руці. Здушивши на м’ясо зубчик часнику, кухар відкладає свинину убік і береться до полуниць. Розрізає яскраво-червоні ягоди навпіл і викладає по одній на шматок полядвиці. Посипає м’ясо тертим сиром і, поклавши на деко, ставить у духовку.
— Запікаємо м’ясо при температурі 180 градусів, — каже дівчина. — Через 10 хвилин свинина буде готова.
Поки ми розмовляли, м’ясо запеклося. Лілія вийняла деко з духовки, переклала полядвицю на велику тарілку, встелену салатним листям. І запропонувала скуштувати страву. Я охоче погодилася. Тим паче, що виглядала вона, наче справжня полунична галявина. І її смак мене не розчарував.
Скільки чого треба:
100 г свинячої полядвиці, 70 г полуниці, 20 г майонезу, 20 г гірчиці в зернах, 30 г голландського сиру, зубчик часнику, спеції, зелень.
Послідовність приготування:
1 Зачистити шматок м’яса, помити салат, підготувати решту продуктів
2 Відбити м’ясо, посипати спеціями, змастити гірчицею, майонезом, часником
3 Помити і почистити полуниці, кожну ягоду розрізати навпіл поздовж
4 Викласти полуниці на підготовлений шматок м’яса розрізом униз
5 Посипати м’ясо тертим сиром, запікати упродовж 10 хвилин при 180С
6 Викласти свинину на салатне листя, прикрасити страву полуницями
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер