Готуємо "Полуничну галявину"

Готуємо "Полуничну галявину"

"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах та ресторанах Тернополя

Полуничний сезон триває і ті, хто дуже любить ці смачні ягоди, можуть поласувати м’ясом із полуницями у барі „Ной”, що на вул. Живова.

— Свинина з полуницями — новинка нашого меню, — розповідає кухар Лілія Сторожук. — Ми вирішили потішити наших відвідувачів таким смаколиком у розпал ягідного сезону. Тож уже близько трьох тижнів пропонуємо скуштувати „Полуничну галявину”.

У меню й раніше були м’ясні страви з різними фруктами — чорносливом, вишнями та ананасом. А тепер, додає дівчина, буде ще й з полуницями.

Відео дня

— Можливо, ми навіть заморозимо полуниці, щоб і після завершення сезону пропонувати нашим відвідувачам таку смакоту, — ділиться планами співрозмовниця.

Лілія ретельно відбиває шматок полядвиці молоточком, притрушує спеціями. А тоді змащує гірчицею у зернах і майонезом. Дівчина робить усе так вправно і швидко, що ложка наче літає в її руці. Здушивши на м’ясо зубчик часнику, кухар відкладає свинину убік і береться до полуниць. Розрізає яскраво-червоні ягоди навпіл і викладає по одній на шматок полядвиці. Посипає м’ясо тертим сиром і, поклавши на деко, ставить у духовку.

— Запікаємо м’ясо при температурі 180 градусів, —  каже дівчина. — Через 10 хвилин свинина буде готова.

Поки ми розмовляли, м’ясо запеклося. Лілія вийняла деко з духовки, переклала полядвицю на велику тарілку, встелену салатним листям. І запропонувала скуштувати страву. Я охоче погодилася. Тим паче, що виглядала вона, наче справжня полунична галявина. І її смак мене не розчарував. 
 
Скільки чого треба:
100 г свинячої полядвиці, 70 г полуниці, 20 г майонезу, 20 г гірчиці в зернах, 30 г голландського сиру, зубчик часнику, спеції, зелень.

Послідовність приготування:
1 Зачистити шматок м’яса, помити салат, підготувати решту продуктів

2 Відбити м’ясо, посипати спеціями, змастити гірчицею, майонезом, часником

3 Помити і почистити полуниці, кожну ягоду розрізати навпіл поздовж

4 Викласти полуниці на підготовлений шматок м’яса розрізом униз

5 Посипати м’ясо тертим сиром, запікати упродовж 10 хвилин при 180С

6 Викласти свинину на салатне листя, прикрасити страву полуницями

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up