У бібліотеці для дорослих № 4 – виставка рукотворів

У бібліотеці для дорослих № 4 – виставка рукотворів

Ознайомитися та помилуватися вишивкою, прикрасами та іншими цікавими рукотворами вишивальниць Школи борщівської народної сорочки з Тернополя та Львова до кінця травня можна в Етно-центрі Тернопільської бібліотеки для дорослих № 4, що на бульв. Д. Галицького.  Вхід вільний. Бібліотека працює усі дні, крім суботи, з 10.00 до 18.00.

Експозицію «Мати мене научила», присвячену Дню Матері, відкрили 10 травня. Усі, хто завітав в Етно-центр мали змогу не лише побачити чоловічі, жіночі, дитячі сорочки, вишиті в різних техніках, а також картини, вишиті хрестиком і бісером, рушники, обруси, писанки, вироби, виваляні з вовни, прикраси з бісеру, ляльки-мотанки, різні обереги тощо.

Відкриваючи виставку, одна з організаторів Школи борщівської народної сорочки, вишивальниця Майя Юркевич, розказала присутнім притчу про доброго ангела, якого Господь подарував кожній дитині – маму.

Відео дня

- Цю виставку ми присвячуємо матері тому, що саме з неї починається наше життя, саме вона закладає в нас найдорожчі цінності, саме їй ми завдячуємо першим своїм крокам і успіхам, – зазначила Майя Юркевич. – Мати – це наша натхненниця, наша берегиня, це жінка, яка творить чудеса. Адже її любов і молитва можуть підняти з дна моря.

Привітати своїх мам, а також усіх матерів зі святом, прийшли учні Тернопільської музичної школи № 2 ім. Михайла Вербицького – Анастасія Козак (пісня «Молитва»), Олена Капляр (пісня гурту «Скрябін» «Мам»), Катерина Бабійчук (пісня «Нехай квітує Україна»), Тарас Бордюх (зіграв на гітарі пісню «Рідна мати моя» і  композицію «Шаро»). 

Здавна на щастя, на долю мати дарувала своїй дитині вишитий рушник. Тому доречним доповненням віночка привітань став вірш «Мамин рушник», який прочитала одна із засновниць Школи борщівської народної сорочки, вишивальниця Вікторія Кривоніс разом із своєю донечкою Даринкою.

Кілька своїх віршів про матір, а також поезії улюблених поетів запропонувала до уваги присутніх голова тернопільської «Просвіти» Дарія Чубата.

- Я дякую всім, хто приніс свої роботи на цю виставку, вони просто прекрасні, – сказала Вікторія Кривоніс. – Дякую тим, хто продовжує з нами навчатися, дякую бібліотеці. Щиро вірю, що це наша перша, але не остання виставка. Попереду будуть ще і збірні, і персональні виставки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up