Є результати тесту на коронавірус у кременчанки

Є результати тесту на коронавірус у кременчанки

13 березня з'явилась інформація про підозру на коронавірусну інфекцію у мешканки Кременецького району Тернопільської області. 

Станом на 20.41 стало відомо, що у жінки виявили грип типу А.

Кілька годин Тернопільщина чекала результатів тесту на Грип, щоб виключити ймовірність коронавірусу в жительки Кременецького району.

 Таку реакцію підсилювало й те, що нещодавно жінка повернулась з Італії, де поширено це захворювання 

Інформацію про те, що у жінки немає коронавірусу на своїй сторінці у Фейсбук опублікував голова Тернопільської ОДА Ігор Сопель близько 20.40 год увечері 13 березня. 

Відео дня

Те, що у жінки виявили грип А, підтвердили також у ДУ №Тернопільський ОЛЦ МОЗ України".

Як відрізнити грип від коронавірусу

Коронавірус Covid-19 і вірус грипу мають подібні риси, як-от клінічна картина захворювання та спосіб передачі, проте між ними є і важливі відмінності, зокрема швидкість передачі. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"Оскільки спалах Covid-19 продовжує розвиватися, ВООЗ проводить його порівняння з грипом. Обидва викликають респіраторні захворювання, але між цими двома вірусами і тим, як вони поширюються, є важливі відмінності", - зазначається у повідомленні. Як наголосили у МОЗ, Covid-19 і віруси грипу мають подібну клінічну картину захворювання: вони обидва викликають респіраторне захворювання, яке являє собою широкий спектр захворювань від безсимптомного або легкого до тяжкого захворювання і смерті.

Крім того, обидва віруси передаються при контакті, краплях і фомітах. "В результаті ті ж заходи громадської охорони здоров'я, як гігієна рук і дотримання дихального етикету (кашель в лікоть або в одноразову серветку), є важливими діями, які все можуть запобігти інфекції", - наголошують у МОЗ. Натомість важливою відмінністю між двома вірусами є швидкість передачі.

Зокрема, грип має більш короткий середній інкубаційний період (час від зараження до появи симптомів) і більш короткий послідовний інтервал (час між послідовними випадками), ніж у вірусу Covid-19. "Послідовний інтервал для вірусу Covid-19 оцінюється в 5-6 днів, в той час як для вірусу грипу послідовний інтервал становить 3 дні.

Це означає, що грип може поширюватися швидше, ніж Covid-19", - інформує МОЗ. Крім того, як зазначається, передача в перші 3-5 днів хвороби або потенційно передсимптомна передача (до появи симптомів) є основною причиною передачі грипу.

Нагадаємо, два заклади у Тернополі визначили базовими для надання медичної допомоги хворим, у яких запідозрять симптоми коронавірусу. Це – міська дитяча лікарня та міська лікарня швидкої допомоги.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Света Мамчар

    Люди сидіть дома на карантині бо з нашою медициною повимираєте як мухи...вже незнаєш як людям вбивати  це в голову
  • olexij333

    тестов на коронавирус нет, но зато тест на вич есть пользуйтесь.
  • Роман Галамай

    А для чого ви нагнітали паніку, тільки для рейтингу? Чи по замовленню?
  • Виктор Остапчук

    Навіщо цими заговками няганяти страх на людей ,коли буде короновірус тоді і пишіть.

    Lyuba Rudavska reply Виктор Остапчук

    бо перший випадок в Італії стався 21 лютого, а 14 березня заражених було вже понад 21 тисяча.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up