У Тернополі перевірили питну воду у водоматах. Деякими користуватись не рекомендують

У Тернополі перевірили питну воду у водоматах. Деякими користуватись не рекомендують

Фахівці Держпродспоживслужби Тернополя перевірили воду, яку продають у водоматах в місті.

Перевіряли якість питної води у водоматах «Долина плюс»(ФОП Стецина О.В.), «Водограй – 2700 БС» (ФОП Шмігельський А.І.), «Джерело Зарваниці» (ТзОВ « Агроком») та ФОП Іваницького Я.І. в м. Тернополі.

За результатами фізико-хімічних, органолептичних та токсикологічних досліджень відхилень не виявлено, вищевказані взірці відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, за винятком взірців у водоматах «Водограй – 2700 БС», вул. Львівська,5 та ФОП Іваницького Я.І. вул.Чернівецька,58. У вказаних водоматах встановлено невідповідність якості питної води.

 З метою забезпечення санітарно- епідемічного благополуччя населення та реалізації заходів, спрямованих на профілактику та зниження рівня інфекційної захворюваності рекомендовано суб’єктам господарської діяльності ФОП Іваницькому Я.І. та ФОП Шмігельському А.І. провести терміновий комплекс заходів, спрямованих на забезпечення якості питної води у водоматах за вказаними вище адресами.

Відео дня

  "Уже другий рік поспіль ми проводимо дослідження води, яка реалізовується з автоматів самообслуговування у Тернополі. Минулого року також були випадки бактеріального забруднення у деяких водоматах, ми надіслалали результати з приписами щодо усунення порушень підприємцям, які їх обслуговують та повідомили споживачів. Цьогоріч ми також маємо два відхилення у водоматах. Однак, варто зазначити, що результати досліджень залежать від терміну зберігання даної води у резервуарах, від його чистоти та стану самого водомату", - зазначає начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Галина Чайкіна.

Головне управління  Держпродспоживслужби в Тернопільській області рекомендує мешканцям міста не вживати воду у якості питної із водоматів за вищевказаними адресами до усунення причин джерела бактеріального забруднення.

   Також просять тернополян при купівлі води у водоматах міста звернути увагу на чистоту даного пристрою, адже, під час моніторингу було виявлено, що більшість з них були брудними, несправними. А також на жодному з обстежених водоматів не було розміщено інформації про результати останніх лабораторних досліджень води, сертифікату якості тощо.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oleg Nykoruk

    кіт в мішку 100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up