«Я молитимусь за кожного з вас!»: Денискові за три дні зібрали суму втричі більшу, ніж треба на операцію

«Я молитимусь за кожного з вас!»: Денискові за три дні зібрали суму втричі більшу, ніж треба на операцію
  • «Ми навіть і не сміли надіятись, що нам вдасться зібрати ці гроші. Тепер вистачить і на операцію, і на реабілітацію. Зрозуміло, що повністю син не одужає, але тепер ми можемо полегшити його муки», - батьки.  
  • Всі гроші до копійки підуть на лікування хворого на ДЦП хлопчика. Вже ведуть перемовини про операцію, яку запланували на квітень.
  • Ви не повірите, ми й самі досі не віримо – за три дні зібрали понад 100 тисяч грн., - голос пані Наталі на тому кінці дроту помітно тремтить. Чути, як жінка опановує себе, щоб не розплакатись. – Люди! Я молитимусь за кожного з вас! Ми всі щиро дякуємо вам усім. Повірте, не можу підібрати слів, аби переказати, наскільки ми вам вдячні…

Збір коштів на операцію 10-річному Денискові, хворому на ДЦП, «20 хвилин» оголосили у п’ятницю, 28 лютого. Звернувся до небайдужих у відео і тато хлопчика, уже роками прикутий до ліжка. В родині є ще одна дитина. Мама не працює, адже мусить доглядати за чоловіком та хворим сином. Родина живе на соціальні виплати.  

Уже у понеділок, 2 березня, на рахунку родини було понад 100 тис. грн. Всі гроші, до копійки, підуть на операцію та подальшу реабілітацію Дениса, запевняють батьки.

  • Зараз попередньо домовились про операцію у квітні, детальніше будемо знати, коли буде графік операційних днів, - розповіла мама хлопчика Наталя Неділь. – Потім – реабілітація. Ми про це і мріяти раніше не могли. Реабілітація лише за методикою Козявкіна давала позитивний результат. Проходили її у Львові. Але вона досить дороговартісна. У Дениска часто бувають судоми. І не дуже хтось хоче братись за нього. Тепер зібраних грошей вистачить і на це.

На рахунок родини надходили різні суми. Найменша – 19 грн. Найбільший одноразовий переказ – 12 тис. грн.

Відео дня

  • Як ми кілька років тому збирали Богданові (чоловік Наталії, вже роками прикутий до ліжка – прим. авт.) – не могли зібрати навіть частини потрібної на лікування суми. Тут просто шоковані результатом, - каже пані Наталя. – Не тільки гроші переказували. Одна майстриня, наприклад, запропонувала вишивку продати, аби зібрати на лікування.

Коли почали надходити кошти, родина тішилась, але ніхто й не сподівався, що зберуть за кілька днів втричі більше, аніж треба для оперативного втручання.

  • Я і плакала, і дивувалась, а тепер ми всі просто дякуємо Богові і людям, - каже мама хлопчика. – Зараз такий непростий час. Кожен, хто пожертвував нашій дитині, відірвав від себе, від своєї дитини, від своєї сім’ї. Я не можу ці емоції стримати і їх передати… Дякуємо, вам, люди!

Сім років поспіль Дениса на реабілітацію до Львова не возили – родина не мала за що. Якісь процедури проводили в місцевому реабілітаційному центрі. Возили малого в Микулинці. Щоправда, це не давало суттєвого результату.

  • Я дякую всім і тішусь, що зможу дитині зараз дати те, що йому необхідно, - каже пані Наталя. – Звісно, переживаю, щоб дало позитивний результат. Хоч маленький. Дениска дуже судомить, викручує руки-ноги, немає сил дивитись на ці муки. А зараз є шанс хоч трошки полегшити його страждання і життя.

Гроші перераховули навіть ті, хто сам перебуває у скруті і має хворих дітей, каже Наталя. Жінка з Лановець, в якої двійко хворих діток, і надіслала гроші, і зателефонувала до родини Неділь.

  • Змилуйтесь, просила я її. Просто помоліться за мою дитину – і цього буде достатньо, - пригадує пані Наталія. – Ні, я хочу вам дати пару гривень.

Дзвонили, аби підтримати і фінансово, і морально й ті, хто мав хворих діток і, на жаль, їх втратив.

  • Дітки їхні не живуть, а вони підтримують інших, допомагають, моляться, - пані Наталя ледь опановує себе. – Наші люди – просто неймовірні. В такі моменти починаєш вірити у добро і диво. А я молитимусь за кожного з них. Нехай Бог воздасть за все їхнє добро.

Родина щиро дякує і тернополянам, і нашим землякам з-за кордону, які надсилали допомогу.

Вірить у добрий результат від операції і тато хлопчика. Пан Богдан – відомий волонтер. Навіть прикутим до ліжка вже роками допомагає армії. За це має не одну відзнаку – як від місцевої влади, так і від хлопців з передової і навіть Філарета. Як жартує пані Наталя – він  мозковий центр і організатор, а я – його руки-ноги. Поїхати, зібрати, відправити – все на ній.

  • За тиждень-два будемо знати, коли Дениска оперуватимуть, тоді повідомимо про це усіх небайдужих людей, які допомогли та дали шанс нашій дитині, - каже пані Наталія. – Про те, як у нас справи і куди пішли зібрані кошти, теж повідомлятиму. Ми усі не перестаємо дякувати. Нехай Бог дарує вам і вашим родинам здоров’я і всі гаразди. Ще раз уклінно дякую!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Ірина Многолітня

    Хай Господь береже вас. Здоров'я вам
  • Инна Тимошенко

    +++++
  • Марія Цицик

    +++++
  • Dilyara Seitveliyeva

    Все буде добре!🙏❤️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up