Дітям Донбасу повезуть “Котигорошка” та “Івасика-Телесика"

Дітям Донбасу повезуть “Котигорошка” та “Івасика-Телесика"
Українські казки, легенди, історичну та художню літературу збиратимуть в області в межах акції “Українську книгу – Донбасу!” протягом квітня.

- Російська пропаганда працює напрочуд чудово, - розповідає голова облради Василь Хомінець. - Тож діти, які живуть на Донеччині та Луганщині, забувають, хто вони і звідки. Ми ж хочемо це виправити. Дитяча література формує світогляд малят, тож варто починати саме звідти – із українських народних казок, легенд, а тоді вже розповідати про історичиних персонажів, на яких варто рівнятися.

Зібрану літературу планують передати в дитячі бібліотеки, дитсадки та школи, розповів пан Хомінець.

 - Тернополяни, які бажають приєднатися до акції, можуть приносити їх в бібліотеки міста, - каже директор обласної універсальної наукової бібліотеки Василь Вітенко. - Просто треба буде скащати працівникам, що це книги для діток Донбасу.

Відео дня

Триватиме акція до 30 квітня.

 

Довідка:

В Тернополі книги можна приносити за адресами:

Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека,
бульвар Т. Шевченка, 15

Тернопільська обласна бібліотека для дітей, вул. Коперника, 17.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up